Miltä ajat­te­lin näyttää 2018

Tyylini ruutukaappausten kautta havainnollistettuna.

Rakastan tammikuuta. Viime vuonna tähän aikaan olin juuri palannut rantalomalta Thaimaasta ja kirjoitin oodin talvelle. Luulin innostukseni johtuvan siitä, että olin tankannut aurinkoa kaksi viikkoa, mutta olin väärässä. Huomaan edelleen hullaantuvani tammikuusta, vaikka olen viettänyt koko pimeän talven Suomessa.

Tammi-, helmi- ja maaliskuussa on aikaa unelmoida. Lukea, ajatella elämää, nukkua ja suunnitella tulevaa. Elämä hidastuu väistämättä, eikä siitä tarvitse tuntea syyllisyyttä. On ihan ok erakoitua hetkeksi neljän seinän sisälle.

En ole ikinä tehnyt aarrekarttoja, mutta teen aina mentaalisia moodboardeja uuden sesongin tyyliunelmistani. Minun aarrekarttani on puhelimeni screenshot-osasto. Kaappailen kuvia inspiroivista asioista ja katselen niitä aina välillä, kun tunnen olevani tyylillisesti hukassa.

Kuvakaappausteni perusteella tyylivuoteni 2018 alkaa tämän näköisenä (pikakelataan heti kevääseen, koska talvityyli on aina aika boring):

Kuvat myötäpäivään vasemmasta yläkulmasta: @simplicitycity @90sanxiety @caroncallahan @simonmillerusa

ALKUKEVÄT

-Rakkauteni ysärifarkkuihin ei laannu. Kun en tiedä, mitä pukisin, puen jatkossakin ohuen mustan neuleen ja farkut. Minulla on jo samanlaiset löysähköt Levikset kuin Uma Thurmanilla kuvassa, mutta etsin vielä pepusta täydellisesti istuvia tiukkoja Leviksiä. Sitten farkkuvarastoni on täydellinen, enkä enää ikinä tarvitse mitään. (Paitsi ehkä tuollaiset intensiivisen tummansiniset farkut, jollaiset Yoko Onolla ja John Lennonilla on…)

-Aion myös pukeutua tupladenimiin. Simon Millerin farkkulook on täydellinen. Pikkuruinen laukku kruunaa kokonaisuudeen.

-Valkoiset urheilusukat inspiroivat nyt. Ostin yhden hienon parin pari kesää sitten Japanista ja olen käyttänyt niitä lenkkareissa. Seuraavaksi puen ne loafereiden kanssa.

@sculpting_in_time Loput @simplicitycity

KEVÄT

-Otan kaiken irti ohuista neuleista: ne ovat uusi lantioasuste ja kaulaliina.

-Yritän kasvattaa pitkää tukkaa. Se ei varmasti tule onnistumaan, sillä tukkani on todella ohut ja heiveröinen. Mutta a girl can dream.

-Kun tukkani ei kasvakaan paksuksi, feikkaan siihen volyymiä hiusdonitsin avulla. Rakastan tätä trendiä: hellävarainen hiuksille ja ohut hiirenhäntäni näyttää vihdoinkin upealta ponnarissa.

-Aion käyttää silmälasejani enemmän. Ja yhdistän ne pitkiin kesämekkoihin. Vikassa kuvassa on itse asiassa kaikki kohdallaan: kukkamekko, kirja, viiniä ja hieno sadonkorjuun ja kukkien keruuseen tarkoitettu kori täynnä retiisejä. Kesä, on ikävä!

@ack_work Céline @cas_amanda @cas_amandaa @offseason_nyc

KESKIKESÄ

-Ärtsy vaaleanvihreä väri saa juuri nyt sydämeni lyömään nopeammin. Bongasin isäni yltä hienon vaaleanvihreän Korkeasaari-t-paidan, jota ajattelin lainata, mutta meninkin joululomalla kinkkua sulatellessani ostamaan netistä kuvassa näkyvän ACK-merkin bikinitopin. Joten se olkoon tämän vuoden väripilkkuni. Täytän tänä vuonna 3o ja aion juhlia tätä Ibizalla tässä topissa. Aion käyttää sitä uimahallissa kesään asti.

-Koru-game tänä kesänä: paljon kultaa! Ja isoja korallikoruja rannalla. Ilman meikkiä. Jade-rannerenkaat käsivarsissa.

-Taiteilija Cassi Gibsonilla on ihana tyyli. Aion kopioida häntä ja pukea kesällä pikku, pikku sortsit ja pikku, pikku laukun.

-Kalastajahatut. They’re back. Tsekkasin jouluna, ja kyllä, vanhempieni eteisen laatikosta löytyivät yhä ihanat ysärihattuni, joita käytin ala-asteella. Nyt ne pääsevät viimeinkin tuulettumaan.

More to read

Kuin aavikolla

Enni Koistinen

Ahaa-elämys kesäpukeutumiseen aavikoilta.

Suunnittelijatapaaminen: Heikki Orvola

Kirsikka Simberg

Tapasin suunnittelija Professori Heikki Orvolan, joka kutsuu kirjontatöitään pöytälaatikko runoudeksi. (Ihana ajatus!)

Muuttosekoilua

Katri Mutikainen

Mitä kaikkea voikaan oppia kun muuttaa ensimmäistä kertaa yksin. Enää en ota mitään itsestäänselvyytenä.

Kaikki vaatteiden syyshuollosta

Mia Frilander

Vaatteidenhuollon asiantuntijan kanssa oluella.