Muslan ompe­lu­ker­ho: Kesäek­stra

Yhteistyössä Eurokangas

Tällä kertaa ompelemme helpon kietaisuhameen ja bandeau-topin.

Kirjoitan tätä Muslan ompelukerhon toista jaksoa mökillä ja tämä onkin oikea kesäekstra! Innostuin, eli saatte tällä kertaa peräti kaksi ohjetta: helpon kietaisuhameen ja vielä helpomman bandeau-topin, eli kesäisen auringonottotopin.

Tämä ompelukerhojakso on tehty yhteistyössä Eurokankaan kanssa ja kaikille ompelusta innostuneille voin jo nyt ilokseni vinkata, että jutun lopusta löydätte kivan alekoodin Eurokankaaseen!

Aloitetaan kietaisuhameesta. Se vaatii nimittäin himpun verran enemmän ompelutaitoja kuin toppi, joka luonnistuu jokaiselta, joka osaa pitää neulaa kädessään. Hameen ohjeen löydät jutun lopusta. (Alkuperäinen ohje löytyi täältä.)

Valitsin hameen kankaaksi Eurokankaan kauniin August pellava-viskoosikankaan. Tavoitteena oli tehdä täydellinen hame kesän matkoille: sellainen, joka suojaa auringolta, näyttää elegantilta ja jossa voi myös vilauttaa vähän ihoa. Lähden elokuussa Etelä-Ranskaan ja kietaisuhame pääsee varmasti mukaan matkalle.

Hametta voi teon loppuvaiheessa muokata oman makunsa mukaan: näet molemmat versiot alla olevasta kuvasta. A on perusversio, B korkeavyötäröinen ja assymetrinen avantgarde-versio. Perusohjeen avulla voit tehdä molemmat versiot.

Kiinnitysvaihtoehdot: Vasemmalla A, eli yksi nappi ja piilotettu hakanen A. Oikealla B, eli kaksi näkyvissä olevaa nappia.

Hameen napit saavat mielellään olla näyttävät. Ostin omat nappini nyt jo lopettaneesta, Helsingin Rikhardinkadulla kesän alussa toimineesta Weranna’s pop up -liikkeestä. Weranna'silla on vielä heinäkuussa pop uppi Lahdessa ja toiminta jatkuu ehkä syksyllä Helsingissä. Voit seurata tilannetta heidän Facebook-sivuiltaan. Myös Eurokankaasta saa upeita puu- tai helmiäisnappeja. Älä myöskään unohda mainiota Nappitaloa!

Vinkki! Jos käytät pellavakangasta, osta aina puuvillalankaa – tekokuidusta tehdyt langat saattavat katkeilla pellavan eläessä ja kutistuessa.

Sitten bandeau-toppiin! Se on helpoista helpoin, ohje löytyy jutun lopusta

Topin voi toteuttaa myös, vaikkei edes omistaisi ompelukonetta. Seuraa vain ohjetta, jätä reunojen huolittelu väliin ja ompele saumat käsin. Ompelin itse yhden topeista mökillä käsin, joten tämä on testattu toimivaksi!

Käytin toppeihin Eurokankaan valkoista Twill-puuvillakangasta ja Ruutu-puuvillakangasta. Ruutu on klassinen gingham-kuosi, johon olen viime aikoina ihastunut. Siitä tulee mieleen Brigitte Bardot Rivieralla 60-luvulla – gingham oli nimittäin Brigitten lempparikuosi ja hän meni jopa naimisiin ruudullisessa mekossa. Pikkuruudullinen kuosi on mielestäni erittäin flirttaileva!

Vinkki! Jos olosi on epämukava ilman rintaliivejä, voit kokeilla ommella topin alle olkaimettomat, hyvin tukevat rintaliivit.

Ja vielä kiva juttu: Koodilla MUSLAVIP-15 saatte 15%- alennusta Eurokankaan nettikaupasta.

Koodilla MUSLAVIP-15 saat 15%-alennuksen normaalihintaisista tuotteista. Lisää koodi ostoskorin Alennuskoodi-kenttään ja aktivoi alennuksesi klikkaamalla painiketta "Syötä koodi". Koodi on kertakäyttöinen ja voimassa 23.7.2017 asti. Alennusta ei voi käyttää palveluihin. Tilaukseen lisätään normaalihintaiset toimituskulut.

Näin voit tilata kankaat ja ompelutarvikkeet näppärästi vaikka suoraan mökille! Ihania ompeluhetkiä!

Tässä ohjeet:

More to read

Muslan ompelukerho: Kesäekstra

Mia Frilander

Tällä kertaa ompelemme helpon kietaisuhameen ja bandeau-topin.

Q&A: Anna Teurnell

Kirsikka Simberg

Interviewed with the inspiring Creative Director of Marimekko.

Helsinki-päivän menovinkkitärpit

Enni Koistinen

Helsinki-päivä järjestetään su-ma eli 11-12.kesäkuuta, jolloin koko kaupunki pursuaa mielenkiintoista tekemistä.

Makuuhuoneessa

Kirsikka Simberg

Uusi järjestys makuuhuoneessamme on uuden jalkalampun ansiota. Sain lampun Innoluxilta ja sen inspiroimana siirsimme sängyn paikkaa.