Muslan ompe­lu­ker­ho: Satii­ni­lauk­ku

Tässä se on, Muslan ompelukerhon ensimmäinen ohje! Tällä kertaa teemme juhlavan satiinilaukun.

Satiinipussukan inspiraationa toimii tämä The Rown silkkilaukku , joka maksaa noin tonnin. Laukku on aivan ihana, mutta minulla ei todellakaan ole varaa siihen. Eräänä päivänä sain neronleimauksen: tuollaisen laukun voisi helposti tehdä itse!

Kun kävin viime kesänä Japanissa, näin parissa liikkeessä söpöjä pikku furoshiki-kangaskasseja, jotka oli tehty solmimalla. Myös Kirsikka on kirjoittanut tästä japanilaisesta tavasta solmia kankaasta erilaisia pussukoita, nyssyköitä ja paketteja. Ajattelin, että tällä metodilla saisi helposti pyöräytettyä The Rowmaisen laukun, sillä uskon, että Olsenin siskoksetkin ovat ammentaneet inspiraationsa furoshiki-nyyteistä.

Ostin Eurokankaasta satiinista vuorikangasta (noin 11 e/metri), joka soveltuu tähän tarkoitukseen täydellisesti. Kangas on halpaa, kauniin kiiltävää, eikä ryppyynny liian helposti. Valitsin elegantin mustan, kermaisen valkoisen (täydellinen kesän kaikkiin juhliin!) ja kauniin viininpunaisen.

 

 

TEE NÄIN

1. Jotta voit solmia kankaasta furoshiki-kassin, tarvitset kangasneliön. Kuvissa näkyvät kassit on solmittu 75 cm x 75 cm olevasta neliöstä.

2. Kun kassi solmitaan, kankaan kääntöpuoli näkyy solmukohdissa. Jos valitset Eurokankaan satiinikankaan, tai jonkun muun kankaan, jonka kääntöpuoli on vähän ruma/tylsä, haluat ommella kankaasta tyynyliinamaisen neliön, jonka molemmat puolet ovat samanlaisia.

3. Eurokankaan satiinikangas on 150 cm leveä, eli kun sen taittaa, siitä tulee 75 cm leveä. Tarvitset siis 75 cm pitkän palan kangasta.

4. Ota ompelukone esiin ja huolittele kankaan reunat siksak-ompeleella, etteivät ne lähde purkaantumaan. Taita kangas kaksin kerroin, jotta sinulla on 75 cm x 75 cm kokoinen neliö. Kankaan väärä puoli on ylöspäin.

5. Surauta reunat ompelukoneella, mutta jätä yhteen kulmaan pieni rako, jotta pysty kääntämään koko homman. Kun olet kääntänyt kassin, ompele reikä käsin piilopistoin.

6. Kangasneliösi on nyt valmis! Taita kangas kolmionmuotoiseksi palaksi, solmi pyramiidin huippu yhteen ja molemmat sivut yhteen. Tässä vielä kuvaohje, katso Katakake Fukuro -ohjetta. Ja tadaa – The Row -laukku on valmis!

Muslan ompelukerhossa inspiroidutaan ja tehdään itse.

More to read

Kotimaiset joulukukat

Musla

Kolme kotia, kolme eri joulutyyliä. Esittelyssä Mian, Kirsikan ja Ennin joulukukilla koristellut kodit.

Tove Jansson on idolimme

Enni Koistinen

Kesän radio-ohjelmamme parhaimman jakson teemana oli Tove Jansson. Pääsimme utelemaan Sophia Janssonilta tarinoita taiteilijan elämästä.

Miltä sinusta tuntuu?

Katri Mutikainen

Tunteilla on vahva vaikutus hyvinvointiin ja treenaamiseen.

Yasuragi

Mia Frilander

Pieni pala Japania Tukholmassa.