Näin pääset loma­fii­lik­seen töissä

Muslan selviytymisopas kaikille kesätyöläisille.

Eikö kesäloma ole vielä alkanut? Vai oletko kenties koko kesän töissä? Ei hätää, Musla tulee apuun. Kokosimme yksitoista vinkkiä, joiden avulla pääset kesäfiilikseen, vaikka olisit töissä. Nämä toimiviksi testatut ohjeet naksauttavat aivosi lomamoodiin, mutta tienaat samalla palkkaa – win win situation, sanomme me!

1.Osta työpaikalle iso boksi jäätelöitä ja pidä jäätelötaukoja työpaikalla. Levitä kesäfiilistä ja tarjoa jätskejä myös työkavereillesi.

2. Dress for the job you WANT, not the one you have! Eli pukeudu kuin lomalainen: laita bikinit työvaatteiden alle ja käytä uikkaria toppina. Näin olet aina valmis pulahtamaan veteen. Kannattaa myös ostaa esim palmun muotoisen hupilasit, sillä kesällä voi vapaasti tyylilarpata turistia.

3. Leiki ulkomaanlomaa. Olisitko mielelläsi nyt Ranskan Rivieralla? Syö croissantteja aamupalaksi, vaihda käsilaukkusi koriin ja lähde töihin olkihattu päässä. Tai ehkä siemailisit mieluummin viiniä Toscanassa? Verhoile itsesi kultakoruilla, föönaa tukkais kuohkeaksi ja sovi töiden jälkeen aperitivo-tapaaminen puistoon ystäväsi kanssa. Napostelkaa juustoja ja tehkää Aperol Spritz -drinkki. Tai aikuinen negroni. Huudahdelkaa dramaattisesti Madonna! aina kun toinen kertoo jotain jännittävää (näin ystäväni teki, kun oli asunut vuoden Roomassa ja se kuulosti upealta).

4. Jos joudut olemaan hellepäivänä sisätiloissa töissä, voitele itsesi geneeriseltä aurinkorasvalta tuoksuvalla SPF-tökötillä. Näin aivosi luulevat sinun olevan biitsillä ja toimistovankeudesta aiheutunut vitutus laantuu hieman.

5. Siirrä ruokapöytäsi ulos. Lämpimällä säällä on ihana pakata piknik-koriin jotain helppoa naposteltavaa ja nauttia illallinen puistossa.

6. Lue romaaneja ja sarjakuvia! Käytä työmatkat ja lounastauot siihen, että luet jotain 100% viihdyttävää lomakirjallisuutta. Hyviä vaihtiksia esim: Don Rosan sarjakuvat, Tintin seikkailut ja Tove Janssonin Kesäkirja.

7. Laita luurit päähän ja kuuntele näitä karmaisevia 2000-luvun kesähittejä.

8. Käy manikyyrissä ja teetä trooppiset lomakynnet. Näin näppiksellä näpyttäessä tulee hyvä mieli. Tyylivinkki: Go glitter! Vaikka työasusi olisi hillitty, voi kynsillä revitellä.

9. Kuuntele karmaisevien kesähittien lisäksi tätä Muslan Kesätöissä-listaa, joka teleporttaa aivosi rantalomalle.

10. Kuuntele radiota. Mökillä napsautan heti aamusta radion päälle ja lokkien kiljunnan lisäksi radio kuuluu kesäisimpiin ääniini, joita tiedän. Kesämökillä kuuntelen merisäätä ja nostalgista pappa-musaa soittavia ohjelmia, mutta kaupungissa kannattaa myös kuunnella Radio Helsingin loistavaa tarjontaa ja etenkin meidän ohjelmaamme kello 11-13 joka perjantai.

11. Leiki mökkiä kotona. Pakkaa mökkilaukkuun ne kamat, joita saat käyttää esim. viikon  aikana – näin kallisarvoista kesäaikaa ei kulu vaatteiden valitsemiseen. Syö voileipiä illalliseksi ja nauti iltatee keksien kera. Älä katso telkkaria vaan lue kesäistä kirjaa. Osta uusin Aku Ankka -lehti. On myös ok olla välillä uutispimennossa ja lukea Aku Ankkaa aamupalalla.

Al fresco -illallinen puistossa. Ruokalistalla lohta ja salaattia, sekä kuplivaa roseekuohuviiniä.

More to read

Familon untuvat

Kirsikka Simberg

Sain pari kuukautta sitten Familonilta lahjaksi untuvapeitot ja tyynyt ja olen pakahtunut onnesta nukkuessani niiden kanssa.

Hotelliviikonloppu kotona

Mia Frilander

Jos et pääse hotelliin, hotellin pitää tulla luoksesi.

Kohti minimalistisempaa elämää

Mia Frilander

Aion tietoisesti pyrkiä kohti yksinkertaisempaa, selkeämpää ja rauhallisempaa elämää. Omani ja maapallon hyvinvoinnin vuoksi.

Mian kosmetiikkakaapilla

Mia Frilander

Erään kolmekymppisen naisen ihonhoitorutiini.