Nerok­kaat lakanat

Eettinen ja ekologinen lakanamerkki ratkaisi lakanamaailman kaksi ärsyttävintä ongelmaa.

Investoimme poikaystäväni kanssa juuri uusiin lakanoihin tanskalaiselta Aiayu-merkiltä. Oli pakko vinkata näistä tänne, koska nämä lakanat ovat blowing my mind! 

Aiayu on ratkaissut kaksi todella ärsyttävää lakanaongelmaa.

Ongelma 1: En tajua pussilakanoita, joissa ei ole mitään mekanismia, jolla pussi suljetaan. Täkki valuu aina ulos lakanasta ja sitä pitää koko ajan olla ravistelemassa paikoilleen. Olen omistanut yhden pussilakanan, joka suljettiin napeilla, mutta ne irtosivat nopeasti ja silloin, kun ne vielä olivat paikoillaan, täkki yritti silti tunkeutua ulos nappien välistä.

Aiayun pussilakanoissa on vetoketju! NEROKASTA! Mikään täkki ei pääse pakoon tästä vankilasta!

Ongelma 2: Aiayun tyynyliinoissa tyyny tungetaan liinaan liinan keskeltä = se pysyy täydellisesti liinassa ja vältytään siltä ongelmalta, että tyyny tursuaa ulos tyynyliinasta. Havainnollistava kuva nerokkaasta ratkaisusta tässä alla.

Tämä tyynyliina, mikä palvelus ihmiskunnalle!
Ja tässä vielä vetoketju. Tästä pitäisi saada lakanoiden Nobel palkinto.

Kaiken kukkuraksi Aiayun kaikki lakanat ja vaatteet valmistetaan mahdollisimman eettisesti ja ekologisesti. Neulemerkkinä vuonna 2004 aloittanut Aiayu pyrkii toiminnallaan tukemaan käsityöläisiä ja työntekijöitä valmistusmaissa.

Merkki syntyi, kun perustajat vierailivat Boliviassa ja huomasivat, että maassa on todella taitavia – mutta köyhiä – käsityöläisiä ja laadukasta laamavillaa, mutta tätä upeutta ei hyödynnetä ja viedä ulkomaille. Tanskan ulkoministeriön avustuksella he perustivat Bolivian ensimmäisen neuletehtaan tukeakseen paikallisia työntekijöitä. Ja vielä sellainen juttu, että merkin käyttämä puuvilla, joka tulee Intiasta, on GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa, eli sen viljelyssä ei ole käytetty myrkkyjä.

Kaikin puolin täydelliset lakanat siis. Bonusta merkki saa vielä kivasta värivalikoimasta, olen tosi ihastunut harmaansävyisiin lakanoihimme. Tuntuu siltä, kuin nukkuisi rauhoittavassa Vilhelm Hammershoi maalauksessa.

More to read

Hyvää huomenta Helsinki

Kirsikka Simberg

Muslan aamushow’ta kuullaan Radio Helsingin arkiaamuissa 18. joulukuuta - 5. tammikuuta. Tune in!

Familon untuvat

Kirsikka Simberg

Sain pari kuukautta sitten Familonilta lahjaksi untuvapeitot ja tyynyt ja olen pakahtunut onnesta nukkuessani niiden kanssa.

Vahingossa zen

Kirsikka Simberg

Loma tulee, olen valmis.

Kohti minimalistisempaa elämää

Mia Frilander

Aion tietoisesti pyrkiä kohti yksinkertaisempaa, selkeämpää ja rauhallisempaa elämää. Omani ja maapallon hyvinvoinnin vuoksi.