Porvoos­sa

Jokavuotinen talvitraditio: hotelliyö Porvoossa.

Jos talvi, kylmä ja pimeys ahdistaa, kannattaa keksiä itselleen kivoja talvi-traditioita. Itse alan joulun jälkeen odottamaan tammikuussa tapahtuvaa minilomaa Porvoossa. Traditio on tuore – se keksittiin vasta viime vuonna, kun vierailimme poikaystäväni kanssa sympaattisessa Hotelli Onnissa ja söimme illallista Ravintola SicaPellessä. Kokemus oli loistava, joten päätimme palata joka tammikuu.

Tykkään off-season matkustelusta. Vanha Porvoo talvella on vähän kuin mindfullness-retriittillä olisi: kaikkialla on tosi hiljaista ja harmoonista. Tai sellaisella retriitillä, jossa saa syödä paljon ja maistella eri viinejä. Viime vuonna opimme nimittäin, että jos kerran vuodessa menee all in ja tilaa sen kuuden ruokalajin menuun ja viinipaketin, niin se kannattaa tehdä SicaPellessä. Annokset ja juomavalinnat ovat todella yllätyksellisiä, vai miltä kuulostaa hapokas oranssi viini yhdistettynä rasvaiseen tryffelirisottoon ? Tai madeira viini ruokajuomana? (Haluan liittyä nyt heti bridge-seuraan ja juoda enemmän madeiraa, tuota laimiinlyötyä mummojen juomaa). Mukava yllätys oli myös se, että menun ruokalajeista vain yksi sisälsi lihaa – kyyhkystä.

Mukavaa on myös se, että SicaPelle sijaitsee samassa talossa kuin Hotelli Onni, eli illallisen jälkeen täytyy vain kävellä lyhyt matka pakkasessa talon toiselle puolelle et voilà – olet omassa sängyssäsi! Arvostan. Ravintola hoitaa myös aamiaistarjoilun. Olimme luullakseni pienen hotellin (4 huonetta, kaikki eri tavalla sisustettu) ainoat vieraat ja aamulla meitä odotti eksklusiivisesti meille katettu aamiaispöytä. Pöydältä löytyi: mimosa (!), sipulipiirakka sinappikastikkeella (!!) ja itse tehtyä täyteläistä jugurttia (!!!). Heaven! En ikinä ajatellut sanovani näin, mutta olisipa jo ensi vuoden tammikuu!

More to read

Pinaattiletut

Enni Koistinen

Menneellä viikolla himoitsin pinaattilettuja. Ehkäpä aivoni yritti viestittää raudan puutteesta veressäni?

Mökillä

Mia Frilander

Ensimmäistä kertaa mökillä talven jälkeen.

Feel Good Food Plan

Enni Koistinen

10 inspiroivaa ja yllättävää arkiruokareseptiä kauppalistoineen.

Musla mustikkapiirakka

Sienet ja marjat timjamilla

Kirsikka Simberg

Se oli tosiystävyyttä, kun ystäväni Jaakko löysi kaikki sienet, mutta antoi minun poimia ne ja kantaa niitä. What a friend. (Lopuksi se vielä putsasi ne ja teki niistä risottoa.)