Posti­kort­ti Espan­jas­ta

Espanjan terveiset.

Palasin juuri viikon pituiselta Espanjan road tripiltä. Kerron pian lisää tästä seikkailusta, mutta tässä lyhyt versio: lensimme poikaystäväni kanssa Madridiin, vuokrasimme auton ja ajelimme viikon ympäri Andalusiaa.

Reitti oli seuraava: ensin etelään pittoreskiin pikkukylä Baezaan, sitten Alhambra-linnasta tunnettuun Granadaan, jonka jälkeen ajoimme länteen minikylä Priego de Córdobaan ja lopuksi vielä Córdobaan.

Tämän jälkeen palasimme Madridiin ja totesimme, että viikon kestänyt intensiivinen reissu tuntui pikemminkin kuukauden mittaiselta – arki unohtuu tehokkaasti, kun seikkailee pitkin tuntemattomia maanteitä ja joutuu paniikissa navigoimaan suurkaupunkien järjettömässä liikenteessä (huh, näin viime yönä painajaisia, että jouduin taas lukemaan karttaa Madridissa *tuskanhiki*).

Lievästi traumaattisista navigointikokemuksista huolimatta autolla matkustaminen oli todella helppoa ja kivaa. Tai no siis minä en edes ajanut, mutta kysyin kuskilta ja hänkin yhtyi mielipiteeseen.

Autolla (tai junalla ja bussilla) vierailee paikoissa, joista ei ollut pari kuukautta sitten kuullutkaan (Baeza?!), tekee ihmeellisiä löytöjä (Priego de Cordobassa tehdään Espanjan parasta oliiviöljyä ja Madridia ympäröivällä La Manchan alueella piskuisissakin huoltsikoissa myydään Manchego-juustoa) ja ymmärtää näin enemmän tietystä maasta ja sen kulttuurista (Granada on yksi harvoista paikoista Espanjassa, jossa vielä tarjotaan iso tapas-lautanen joka drinkin yhteydessä, eli jos haluaa säästää siellä voi melkein syödä illallisen ilmaiseksi. Tapas voi tosin olla vähän mitä vain, kuten pieni lautasellinen raketti-spagettia muistuttavaa jäähtynyttä pastaa tomaatikastikkeella. Syötävää, tietysti, muttei mikään kulinaristinen makuelämys. Ja olin unohtanut, kuinka halpaa cava on – noin kolme euroa lasi! Olin taivaassa! Kerran närkästyin, kun luulin, että eräs fiinimpi paikka yritti riistää turisteja veloittamalla lasista täyden Suomi-hinnan, eli 8 euroa, mutta kyse olikin pullosta).

Tässä lomakuvia, matkavinkit seuraavat vähän myöhemmin!

More to read

Laura Seppäsen kotona

Kirsikka Simberg

Sisustussuunnitelija-stylisti Seppäsen koti osoittaa, että joskus suutarin lapsilla on kengät.

Rellureissu

Enni Koistinen

Lähimatkailu nousi nextille levelille.

Jättivaatteissa ja miesten osastolla

Katri Mutikainen

Luulin, että vain pienikokoiset voivat pukeutua väljiin isokokoisiin vaatteisiin. Olin väärässä.

Tuplakääk: osa 9

Musla

Hollywoodin julkkisjuoruihin erikoistuneessa vakavamielisessä makasiiniohjelmassa ollaan taas tärkeiden asioiden äärellä.