Preggo fashion

Neljä lempiasuani raskaana, eli suunnilleen ainoat asut, joihin tällä hetkellä mahdun.

Lapset ja lisääntyminen eivät nuorempana juurikaan kiinnostaneet minua, ja pitkään ainoa houkutteleva asia raskaudessa olivat kaikki vauvavatsan tarjoamat fashion opportunityt.

Erityisen suuren vaikutuksen minuun teki tämä Gentlewoman-lehden vuoden 2015 muotijuttu, jossa raskaana oleva malli Iselin Steiro esitteli eleganttia äitiysmuotia. En halunnut lapsia, mutta silti teki mieli raskautua sillä sekunnilla!

En kuitenkaan ryhtynyt mamaksi vain vaatteiden vuoksi, vaan odotin aikaa, kun lapset kiinnostavat muistakin kuin äitiysvaatesyistä. Nyt on tietty ensisijaisesti kiva olla raskaana, koska odotan ihanaa lasta rakastamani henkilön kanssa, mutta raskausmuoti on kyllä mahtava bonus!

Kaksi asiaa ovat yllättäneet matkalla kohti upeaa raskaustyyliä.

Jouduin odottamaan tiettyjen raskausmuoti-fantasioideni toteutumista lähes puoli vuotta, sillä kunnon kummun kehittymisessä kesti yllättävän kauan. (Siis yllättävän kauan ihmiselle, joka ei tiennyt raskaudesta mitään ja luuli, että maha kasvaa noin kuukaudessa.) En myöskään tiennyt, että tissit paisuvat kuin pullataikina. Heti aluksi jouduin siis hylkäämään noin 80% vaatekaappini sisällöstä, sillä pienirintaisena ja kapeavyötäröisenä tyylini koostui vyötäröä korostavista housuista ja avonaisista paidoista ja topeista, joita käytin ilman rintaliivejä.

Oli kiinnostavaa miettiä pukeutumistaan uusiksi, kun oma perustyyli ei enää toiminut uuden vartalomallin kanssa, eivätkä vanhat vaatteet enää istuneet kivasti. En halunnut ostaa uusia vain yhdeksän kuukauden / vuoden takia. Tein kyllä joitain hankintoja, mutta tähän asti olen ostanut vain sellaista, jota voin käyttää myös raskauden jälkeen.

Preggo-fashionistana harmittaa vähän, etten ole raskaana kesällä, sillä talvella mahdollisuudet leikitellä uudella mahalla ovat vähän rajalliset. Olisi ihana pukeutua tiukkoihin napapaitoihin ja esitellä vatsaa oikein kunnolla! Olen tosi kuullut, että varsinkin loppuraskaus voi olla vähän tukalaa kesällä, mutta jos jollain on tämä edessä niin muistakaa kuitenkin iloita fäshiön-mahdollisuuksista.

Lempiasuni juuri nyt

Maksimekot

Ostin Vuokon valkoisen 80-luvun jättimekon Tori.fi:stä (kiitos Susanna Vento, että vinkkasit mekosta Instassa. Mikä personal Tori.fi -shoppailupalvelu!). Aikaisempi omistaja oli käyttänyt sitä aikoinaan häissään ja mekkoon mahtuisi jopa kolmoset sisältävä masu. Omistan muitakin maksimekkoja ja olen käyttänyt niitä ahkerasti. Ostin vain vähän isommat villasukkahousut. Pitäisi ehkä hankkia myös valkoinen alushame, sillä tämä pellavakangas on vähän läpinäkyvää.

Kimono-malliset mekot ja paidat

Sain Marimekon kimono-mallisen Unikko-mekon syksyllä blogiyhteistyön yhteydessä ja se on osoittautunut todella hyödylliseksi. Olen pitänyt sitä niin töissä kuin kaikissa mahdollisissa joulujuhlissa, koska it’s shiny and festive. Siihen mahtuu masu ja synnytyksen jälkeen kaikki edestä avattavat asiat ovat varmasti käytännöllisiä imetystä ajatellen.

Löysin nämä käytetyt ratsastussaappaat Ebaysta Gem-sovelluksen avulla.

Tiukat trikoot

Yksi preggo fashion fantasiani on aina ollut pukeutuminen mustaan tiukkaan poolomekkoon. Se korostaa vatsaa upeasti! Tätä Wolfordin villamekkoa olenkin käyttänyt raskaana ahkerasti. Näyttämällä mahaa maailmalle saa myös erityishuomiota – äsken matkoilla eräs mies tarjosi minulle hotellin ruuhkaisella baaritiskillä omaa tuoliaan. Vaikka seisominen ei haitannut minua, lämmitti tämä ele sydäntä.

Kasvuvaraa

Nämä valkoiset farkut ovat ainoat housut, joihin enää mahdun, ja tuskin mahdun niihin enää kauan. Ostin ne syksyllä COS:ista ja valitsin silloin monta kokoa liian ison mallin. Käytin niitä kasvavan mahan kanssa ensin vyön avustuksella, nyt ilman vyötä. Ajattelen, että vauvan syntymän jälkeen en varmaan välttämättä heti mahdu vanhoihin farkkuihini, joten silloinkin nämä palvelevat minua. Myöhemmin, jos on tarve, aion pienentää vyötäröä ompelijalla.

Ja siis tärkein huomio housuista: valkoiset farkut ovat talven pelastus! Kun on koko ajan ankean harmaa keli, voi ainakin tuntea itsensä keväisen fressiksi valkoisissa housuissa. Oli sitten raskaana tai ei.

More to read

Red Snapper

Kirsikka Simberg

Red Snapper on Bloody Maryn sukulainen, mutta vodkan sijasta mausteinen tomaattimehu terästetään ginillä.

Musla juhannus Pellingissä saaressa

Juhannuksena saaressa

Kirsikka Simberg

Vietimme juhannuksen Pellingissä. Ajoimme Helsingistä Pellinkiin veneellä, ilma oli tyyni, mutta harmaa ja vähän sateinen.

Sohvan synty ja hupaisa matka

Enni Koistinen

Teimme matkan Hakolan huonekalutehtaalle Jurvaan (niin mielenkiintoista!) ja tapasimme Ennin uuden sohvan.

Kun elämä pysähtyi ja samalla alkoi

Mia Frilander

No agenda other than experience being.