Musla Mia Frilander

Puuken­gis­sä

Klip, klop!

Minulla on ajokortti mutta inhoan ajamista. Tai pikemminkin pelkään sitä. Pelkään, että ajan jonkun jalankulkijarukan yli tai kolaroin. Ajaessa täytyy koko ajan olla valpas, eikä tämä ole vahvuuteni. Matkustaessa uppoudun paljon mielelummin kirjaan tai ajatuksiini ja unohdan ulkomaailman.

Koska on vähän noloa, että hankin ajokortin, mutten ikinä aja, päätin tänä kesänä tehdä asialle jotain. Kokosin soittolistan parhaista ajobiiseistä ja sitä kuunnellessani aloin visualisoida itseni ratin takana Kaliforniassa – eli ainoassa paikassa, jossa mielestäni olisi upeaa ajaa. Nyt kuolaan tämän Kaivopuistossa myynnissä olevan Chevrolet El Camino -auton perään ja ostaisin sen heti, jos voittaisin lotossa.

Musla Mia Frilander
Musla Mia Frilander

Kuvissa minulla on ylläni täydellinen El Caminoon ja Kaliforniaan sopiva ajoasu. (Tai en tosin vielä ole kokeillut, onko tässä hyvä ajaa, mutta ajatuksen tasolla se toimii!)

Sain Mi.No:sta Terhi Pölkin Cat Clog -puukengät, joista olen haaveillut jo monta vuotta. Kiinnostun joka kesä 70-luvusta ja haluan olla huolettoman fabulous boheeminainen ja näissä kengissä minusta tuntuu juuri siltä.

Yhdistän puukengät mieluiten mustiin housuihin: skarppien housujen ja rentojen kenkien kombo on mukavan yllätyksellinen, eikä ihan niin retro. Kun tulee vähän lämpimämpi, ajattelin kyllä vetää full on 70-luku lookin ja pukea kenkien pariksi pikkiriikkiset farkkusortsit.

Hot tip! Terhi Pölkin puukengät ovat nyt -30% kesäalessa Mi.Nossa, eli jos olet himoinnut näitä niin nyt kannattaa iskeä. Muuten, ne on valmistettu Suomessa, mikä on aika ihana juttu!

Sain Mi.No:sta myös pari hyvää vinkkiä puukenkien hoitoon.

Pehmitä nahka
Puukengät ovat aluksi aika jäykät ja kova nahka saattaa hiertää jalkaa. Nahka pehmenee nopeammin, jos sitä pehmittää vedellä: kostuta sormenpäät vedellä ja sipaise vettä reunan sisäpintaan.

Hoida puukenkiäsi
Saat kenkien pintaan kauniin kiillon sekä suojan vesilaikkuja vastaan rasvaamalla ne luonnonmukaisella kenkärasvalla. Esimerkiksi ruotsalaisen Tangent TGC:n rosmariinin tuoksuinen shoe grease sisältää vain luonnollisia rasvoja ja sopii käsittelemättömään kasviparkittuun nahkaan hyvin. Tangent TGC tuotteita voi tilata esim. Finnish Design Shopista.

Kengät voi myös jättää käsittelemättä kokonaan, jolloin pinta patinoituu luonnollisella tavalla ja kosteuden tuomista jäljistä syntyy kauniin elävä pinta.

More to read

Marraskuisia kauneudenhoitoajatuksia

Kirsikka Simberg

Ihonhoidon trendeistä tärkein, tai ainakin säännöllisesti ajankohtainen: vampire chic.

Musla & House of Organic & Eteritique

Spa-retkellä: osa 2

Kirsikka Simberg

Spa-retki Helsingin saaristossa jatkuu. Nyt glowing skin ja fabulous hair!

Musla ompelukerho

Muslan ompelukerho: Kesäekstra

Mia Frilander

Tällä kertaa ompelemme helpon kietaisuhameen ja bandeau-topin.

Weranna’s

Kirsikka Simberg

Uusi kaupparakkaus Helsingissä. Eettisiä sisustustavaroita maailmalta.