Samuji Archive

Valitsin Samujin vuokrauspalvelusta asut kaikkiin loppukesän juhliin.

Juhlavaatteiden vuokraaminen on 2020-luvun biletoppi. Ymmärrän nimittäin hyvin, miksi aikoinaan shoppailimme (minä ainakin välillä shoppailin) kympin paljettitoppeja ennen viikonlopun juhlia vain käyttääkseemme niitä pari hassua kertaa.

Uusissa vaatteissa on jotain taikaa – sellaista, joka tuntuu kehossa parin skumppalasin jälkeiseltä kutittelulta. Ennen kuin vaatteesta tulee vanha tuttu, olet hetken joku muu ja päivä on avoin mitä ihanimmille sattumille. Kaikki on vähän hauskempaa, villimpää ja vallattomampaa.

Ensimmäisten käyttökertojen jälkeen vaate voi toki vielä olla ihana, mutta se tietty tunne – uutuudenviehätys – on kadonnut. Uskon, että juuri koukuttava uutuudenviehätys ajaa meitä ostamaan enemmän kuin tarvitsemme. Tietenkin olisi tavoiteltavaa oppia olla lataamatta vaatteisiin niin paljon odotuksia ja pärjätä vanhoilla vaatekappaleillaan, mutta välillä sitä kaipaa elämäänsä kunnon annosta uutuudenviehätystä. Onneksi tunteesta voi myös nauttia planeettaa tuhoamatta vuokraamalla tai lainaamalla vaatteita.

Ja jos juuri nyt etsit kutkuttavia tunteita aiheuttavaa juhla-asua, on paras vuokrausvinkkini Samuji Archive.

Samuji vuokraa arkistojen aarteitaan ja liikkeessä on esillä vaihtuva valikoima mallikappaleita vuosien varrelta. Jos mielessäsi on joku tietynlainen asu tai spessu tilaisuus (vaikkapa häät – jonkun muun tai omat!), etkä löydä liikkeestä etsimääsi, voit myös tiedustella myyjiltä mahdollisuutta nähdä lisää vaatteita. He auttavat mielellään löytämään Sen Oikean. 

Teen Samuji Archiven kanssa tänä vuonna pienen yhteistyön ja lainasin jo talvella takin Tallinnan-matkalle. Suosittelenkin vaatteiden vuokraamista juhlien lisäksi matkoille, sillä reissussa tekee mieli tuntea itsensä erityisen fabulöösiksi ja pukeutua vaikkapa johonkin näyttävään mekkoon, jota ei kotona käyttäisi. YOLO-matkamoodia tavoitellessani saatan itse reissussa haksahtaa ostamaan jotain typerää, joka kotiin palattuani jää kaappiin pölyttymään. Uuden garderoobin vuokraaminen joka ikiselle matkalle ei tietenkään ole kovin lompakkoystävällistä, mutta aina välillä se on suositeltavaa hupia. Tulevaisuudessa siintävälle häämatkalleni aion esimerkiksi vuokrata joitain upeita mekkoja.

Tätä juttua varten pääsin ilokseni penkomaan Samujin arkistoa (Taivas! Vaikka se sijaitsi kellarissa) ja valitsin lempiasuni loppukesän kaikkiin mahdollisiin juhliin.

Breakfast at Tiffany´s

Elegantti pikkumusta on kuin suoraan Audrey Hepburnin vaatekaapista Breakfast at Tiffany’s -elokuvassa. Tämän pukisin samppanjabrunssille, hienoon ravintolaan, cocktail-juhliin tai treffeille. Mekossa on säädyllinen korkea kaulus ja hieman läpinäkyvä kangas – täydellinen kombo! Tilaisuudesta riippuen pukisin alle joko mustan slip-mekon (mummo ei saa sydäriä) tai mustat korkeat pikkarit ja pitsirintsikat (que calor!).

Pool party

Työskentelin Samujin liikkeessä myyjänä, kun tämä romanttinen puuvillamekko oli mynnissä ja ihastelin sitä jo silloin. Nyt sen voi vuokrata! Tämän pukisin rentoihin kesäjuhliin, vaikkapa rapujuhliin saaristoon. Läpinäkyvän mekon alle voi pukea värikkäät huomiobikinit. Ilmojen viiletessä lisää saappaat ja iso neule.

Sukukokous

Samuji on mielenkiintoisten kankaiden mestari. Tässä kaksiosaisessa asussa on ihana, hieman pörröinen tekstuuri. Kellohame on Samuji-klassikko, joka toimii vuodesta toiseen ja trendeistä huolimatta. Yhdistä hame mustaan bodyyn, paita väljiin housuihin tai käytä hametta ja paitaa samaan aikaan. Tämän pukisin kaikenlaisiin pullakahvijuhliin, kuten valmistujaisiin, nimiäisiin tai tädin synttärikemuihin.

Girls' night out

Juuri nyt elämässäni on ajankohtainen vain girls’ night in, sillä hyvällä tuurilla vauvani menee nukkumaan yhdeksän maissa ja nukutusrumban jälkeen jaksan korkeintaan lillua kylpyammeessa. Haluaisin tosi paljon bailata, jos vain jaksaisin. Pukisin tanssibileisiin tämän superlyhyen kimaltelevan gingham-kuosisen mekon. Bootsien kanssa, for that 80s vibe. 

Lisätietoja Samuji Archivesta löydät Samujin Instagram-tilin kohokohdista. 

More to read

Musla radiossa

Kirsikka Simberg

Musla-ohjelma alkaa Radio Helsingin taajuudella tänä perjantaina. Mistä on kyse?

Yrittäjän Fomo

Kirsikka Simberg

Äitiysloma voi laukaista arvaamattoman ketjureaktion.

Vaatteiden arvostamisesta

Mia Frilander

Ajatuksia, jotka vähentävät shoppailuhimoani.

Hiusgeeli

Kirsikka Simberg

Wet look ja otsatukan taltutus.