Second hand -sisustus

Yhteistyössä: Bukowskis

Tervetuloa kylään!

Kun minä ja poikaystäväni muutimme vuosia sitten yhteiseen kotiin, huomasimme saman asian kuin kaikki muutkin nuoret ekaan kämppään muuttajat: sisustaminen on hiton kallista.

Muistan vieläkin, kuinka shokissa olin, kun olimme parikymppisinä ostamassa sohvaa Vepsäläiseltä. En ollut tietoinen laadukkaiden sohvien hintatasosta ja olin järkyttynyt. Olin valmis marssimaan Ikeaan, mutta onneksi poikaystäväni suostutteli minut satsaamaan kanssaan sohvaan, sillä yli kymmenen vuotta myöhemmin meillä on vieläkin se sama sohva. Jos tyynyjä kääntää, saattaa huomata, että ne ovat ottaneet pari punaviinikylpyä, mutta muuten se on kuin uusi.

Tuolloin tuntui ja tuntuu edelleen siltä, että sisustajille on tarjoilla joko melko kallista uutta tavaraa tai Ikea. Mutta mitä jos haluaisi sisustaa kestävästi ja persoonallisesti joutumatta vararikkoon?

Enter kierrätetyt huonekalut. Ramppasimme sisustaessamme Kierrätyskeskuksessa ja Fidassa, joista teimme hyviä löytöjä. Korkeavuorenkadun Fasaani Antiikista bongasimme pienempiä sisustusaarteita.

Oikeaan kultakaivokseen törmäsimme kuitenkin silloin, kun löysimme Bukowskis huutokauppakamarin nettihuutokaupan. 

Melko suuri osa nykyisen asuntomme huonekaluista on ostettu täältä. Itse yhdistin aikoinaan Bukowskisin isoihin taide- ja designhuutokauppoihin, joissa myydään huipputunnettujen taiteilijoiden teoksia huippuhinnoin, mutta joukosta löytyy myös tämä tavalliselle tallaajalle sopiva helmi. Tiuhaan tahtiin päivittyvästä nettihuutokaupasta voi tehdä todella edullisia löytöjä: huonekaluja, valaisimia, posliinia ja lasia, mattoja. Ja jos etsii arvokkaampaa designia pohjoismaalaisen muotoilun kultakaudelta, sitäkin löytyy.

Bukowskis on tehnyt second hand -sisustamisesta ihanan helppoa. Etsin juuri nyt pientä pöytää eteiseen ja makoilen usein sohvalla ja selaan tarjontaa. Nykyään nettihuutokaupalla on lisäksi Bukowskis-appi, jonka otin juuri käyttöön ja viime aikoina olen selaillut sitä enemmän kuin Instaa.

En halua maksaa pöydästä kovin paljon, mutta haluan, että se on laadukas ja persoonallinen. Haluan myös ostaa sen käytettynä. En oikein edes tiedä, mistä tätä pöytää metsästäisin, ellen Bukowskisin nettihuutokaupasta? Antiikkikaupoissa huonekalut ovat vähän kalliimpia ja halvemmissa second hand kaupoissa tulee harvemmin vastaan isompia huonekaluja.

Kynttilänjalat: Bukowskis.

Bukowski-löytöjä: Makuuhuoneen kirjahylly, erkkerin pieni pöytä ja eteisen pöytä.

Koska näkisin mielelläni, että yhä useampi sisustusshoppailisi second handia, tein tällaisen pienen HOW TO -oppaan siitä, miten homma toimii. 

1. Klikkaa itsesi osoitteeseen Bukowskis.com/fi ja luo itsellesi tili.

2. Nyt vain selailemaan. Painamalla sydäntä voit säästää kyseisen tavaran omaan suosikit-kansioosi, joista se on helppo löytää uudelleen.

3. Kun haluat ostaa jotain, tsekkaa, milloin huutoaika umpeutuu. Tarjoa maksimisumma, jonka olet valmis maksamaan tuotteesta. Näin huuto toimii: Kun huutoaika alkaa ja joku muu havittelee samaa esinettä, järjestelmä korottaa puolestasi hintaa minimisumman verran. Jos maksimihintasi ylittyy, saat meilin (tai notifikaation appiin!) ja sinulla on mahdollisuus vielä korottaa tarjoustasi. Kannattaa olla kuulolla, sillä tähän pitäisi reagoida nopeasti.

4. Muista, että tavaran vasarahinnan päälle lisätään vielä 22,5 % provisiota vasarahinnasta + 5 euron vasaramaksu.

5. Esineen kuvauksessa kerrotaan, missä se sijaitsee (joko Suomessa tai Ruotsissa). Samalla voit myös tarkistaa, minkälainen postituskulu siitä kertyy. Osa tavaroista sijaitsee Helsingin Iso-Roban toimistolla, josta ne voi noutaa helposti. Bukowskis tarjoaa myös kotiinkuljetusta, mikä on kiva palvelu, jos ostaa jotain isoa, eikä ole autoa/tarpeeksi suurta autoa.

Lisää löytöjä: lasipullo (toi ihme pömpeli on 60-luvun tupakkatarjotin antiikkiliikkeestä Ranskasta), puinen pöytä ja viini-cooleri. 

Puurunkoinen sohva on ostettu Bukowskista. Se oli melko halpa, sillä siinä oli rumat tyynyt. Verhoilimme sen uusiksi Johanna Gullichsenin kankaalla.

Olemme remontoimassa asuntoamme ja “upea” 80-luvun rustiikin ruskea keittiö saa vihdoinkin kyytiä. Olemme asuneet tässä kämpässä ainakin viisi vuotta ja kämäinen keittiö on ärsyttänyt minua koko sen ajan. Se on galaksien päässä sisustuslehtien hienoista avarista keittiöistä, enkä tähänkään ottanut mitään laajakuvia siitä, koska kuvissa se ei vain ole edukseen. Se on hankala ja ruskea. Mutta viime aikoina olen jotenkin oppinut fiilistelemään sitä ja sen ruskeutta. Siinä on haettu tiettyä espanjalaista hacienda-tyyliä, mistä pidän. Mitä tällä haluan sanoa on se, että mielestäni mistä tahansa rumuudesta on mahdollista löytää jotain ihanaa. Eli jos asut paikassa, joka ei ole “täydellinen blogikoti”, eikä sinulla ole mahdollisuutta remontoida, niin muista, että oudot ja epätrendikkäät sisustusratkaisut ovat oikeasti aika viehättäviä. 

Keittiömme on ruskea, sen lattia on ruskea ja ruokapöytämme on ruskea. Kyllästyin tässä pari viikkoa sitten tähän monotooniseen väriskaalaan ja heitin sinisen piknik-vilttimme pöydälle. Pidän tästä paljon juuri nyt. 

More to read

5 asiaa jotka olen oppinut ulkomailla asuessani

Vieraskynä

Paperisota, romanttiset tekstarit ja kavereiden löytäminen vaativat oman, uuden etikettinsä.

Uusi keittiö ja sen hieno kylmä sydän

Kirsikka Simberg

Keittiöremontti on valmis ja siellä on uusi upea kylmiö.

Parasta nyt

Kirsikka Simberg

...on ainakin uudet korvikset, eräs welshiläinen laulusolisti, HBO ja syksyn vikat puutarhahommat.

Töissä: Kirsikka

Kirsikka Simberg

Urapolkuni, opintoni ja stressinhallintaa.