Sitruu­na­ve­si 2.0

Takuulla herättävä aamudrinkki.

Jossain vaiheessa kaikki kulauttelivat aamuisin kurkkuun sitruunavettä, ja niin minäkin. Sitten tapa jäi – varmaan sen takia, että nautin enemmän ihan vain puhtaan veden mausta, enkä huomannut sitruunaveden erityisemmin boostaavan terveyttäni. Eli päättelin, ettei sillä ole merkitystä, juonko aamuisin kyseistä ”terveyseliksiiriä” vai en. 

Mutta nyt sitruunavesi on tehnyt paluun elämääni, ja tällä kertaa ainoastaan makunsa vuoksi. Kyseessä on luksusversio sitruunavedestä, jonka bongasin ruotsalaisen kauneustoimittaja ja kauneuskokki Maria Ahlgrenin Destination Beauty Food -keittokirjasta, jonka ostin aiemmin kesällä, koska olin vähän krapulassa ja teki mieli jotain detoxaavaa.

Kirja käsittelee ihoa boostaavia reseptejä ja raaka-aineita, mikä saattaa kuulostaa tylsältä ”paistettua lohta ja avokadoa” -meiningiltä, mutta reseptit ovatkin yllättävän kekseliäitä. Ahlgren on asunut Tokiossa ja resepteissä on paljon japanilaista twistiä, kuten erilaisia miso-kastikkeita, jotka aion ottaa omaan arkiruoka-repertuaariini. Ja eräs Geisha glow saketini -niminen sake-drinkki, josta ennustan uutta lempparidrinkkiäni.

Tähän asti olen tosin vain kokeillut tätä kolmen raaka-aineen aamudrinkkiä, mutta se räjäytti tajuntani. Ja samalla se räjäytti silmäni auki, sillä kyseessä on tosi tiukka drinksu. 

10-15 cm tuoretta inkivääriä
6 sitruunan mehu
1 litra kookosvettä

Pese inkivääri ja viipaloi se ohuisiin viipaleisiin. Sekoita sitruunoiden mehu ja kookosvesi isossa kannussaa ja lisää inkivääri. Anna vetäytyä yön yli. Tarjoile kylmänä kuumana kesäaamuna. Erityisen hyvä valinta maanantai aamuna. 

Juoma maistuu vielä paremmalta, jos sen nauttii laakeasta skumppalasista.

More to read

Nara Hotel

Mia Frilander

Yksi Japanin monista helmistä: vuonna 1909 rakennettu Nara Hotel, jossa myös Albert Einstein on yöpynyt.

Maljakossa

Kirsikka Simberg

Leikokukkia, kuivakukkia, markettikukkia, nuokkuvia kukkia ja halpiskukkia.

Musla kermainen lohikeitto

Lohikeitto

Kirsikka Simberg

Kalasoppa on kestosuosikkini, mutta kokonaisesta lohesta saa paljon muutakin.

Sadonkorjuu 2

Kirsikka Simberg

Mökkiviikonloppu ystävien ja mehumaijan kanssa.