Tukka­jut­tu­ja ja tuoksuja

Matkamuistoja Pariisista.

Hei! Arvatkaapas mitä, kirjoitan tätä juttua kylpyammeessa. Oli pakko kertoa tämä fakta, sillä se tuntuu niin ihanan dekadentilta. Ja vaaralliselta ja holtittomalta – mitä jos läppäri vahingossa saa jonkun kosteusvaurion? Tällaista kai sitten on life on the edge, kun oot aika tavallinen 30-vuotias päivätöissä käyvä ihminen.

Kylpyammeella ja tämän jutun aiheella on oikeasti jotain yhteistäkin. Kävin juuri Pariisissa ja ostin sieltä neljä asiaa jotka nyt löytyvät kylppäristäni.

Ranskalaiset hiussoljet
En tiennyt, että ranskalaiset hiusasusteet olivat juttu ennen kuin hainhammasklipsit palasivat muotiin ja aloin etsiä täydellisiä ysäri-klipsejä. Luulisi, että niitä on helppo löytää, mutta löysin ketjuliikkeistä vain rumia. Elin ruman klipsini kanssa joitain vuosia ja mietin, mistä niitä hienoja löytää. Sitten Kirsikka kirjoitti ranskalaisista hius-soljista, jotka ovat ihania, made in France ja tosi kalliita. Pariisissa kävelin sattumalta hiusasusteita, harjoja ja kampoja myyvän liikkeen ohi, muistin tämän jutun ja päätin poiketa sisään. Kannatti – ja lompakkoni puolesta ei olisi kannattanut. Kauppa oli tosi old school, vähän kämäinen, eikä kovin trendikäs. Mutta erilaisten glitter-klipsien ja rusettipantojen seasta löytyi mieletön valikoima maailman eleganteimpia klipsejä ja pinnejä. Ostin kolme ja poistuin liikkeestä satasen köyhempänä. Syytän tästä poikaystävääni, joka yllytti minua, tosin varmaan vain siksi, ettei hän jaksanut odottaa, kun mietin mitä valitsisin. Ota kaikki kolme, kerranhan sitä vain eletään!

Maison Caillau, 124 rue du Faubourg Saint-Honoré

Vuonna 1924 perustetun Maison Caillaun hius-soljet ja klipsit valmistetaan Ranskassa.
Nuuh! Kiven päälle lorautetaan yhden pienen eteerisen öljypullon sisältö ja sen pitäisi tuoksua vuoden ajan. Netistä voi tilata lisää öljyä.

Tehokas huonetuoksu
Klipsipuotiin törmäsin sattumalta, tähän kauneus-Mekkaan matkasin varta vasten. Olen kuolannut L’Officine Universelle Bulyn nettisivuja jo vuosia, mutten ole halunnut ostaa mitään nuuhkimatta tuotteita livenä. Tämä vuonna 1803 Pariisissa perustettu apteekki on nykyään mm. Tokiosta, Milanosta ja ties mistä löytyvä kasvava kauneusbrändi, jonka wakaa wanha pakkausestetiikka on hurmannut minut.

Ostin kotiin kiinnostavan huonetuoksu-diffuuserin, jonka olen todennut tosi tehokkaaksi. Kyseessä on pienestä posliinirasiasta löytyvä kivi, joka marinoidaan pienellä pullollisella eteeristen öljyjen tuoksucocktaililla. Kun rasiaa pitää auki, se tuoksuttaa tehokkasti pienen tilan, eli kotonani vessani. Valitsin Sumi Hinoki tuoksun, joka tuo mieleen japanilaiset temppelit sateisena päivänä.

Seuraavaksi aion tilata tätä vartaloöljyä netistä, sillä tämä iloinen antiikin Kreikan inspiroima pullo miellyttää minua ja Mexican tuberose -tuoksu oli ihana. Ennustan, että antiikin Kreikka trendaa pian. Himation on uusi kaftaani ja antiikin jumalanpalvonta riitit ovat seuraavat horoskooppi / yksisarviskortti-villitys. Mosaiikit tekevät paluun ja joku alkaa tutkia antiikin ajan kauneusrituaaleja. Kuulit sen täällä ensin.

L’Officine Universelle Buly, 6 rue Bonaparte

More to read

Parhaat palat: kesä 2021

Kirsikka Simberg

Syksy merkkaa tänä vuonna erään pidemmän aikakauden päätöstä.

Avokadojuoma ja ultimaattinen blenderikokeilu

Enni Koistinen

Kuohkea ja freesi avokadojuoma ja raa'at porkkanat tehosekoittimessa.

Parhaat meikkivoiteet

Mia Frilander

Kirsikka kysyi, minä vastasin.

Verso Design

Kirsikka Simberg

Kotimaisia piensäilytysratkaisuja pyykeille, sormisuolalle, ajelehtiville sanomalehdille ja aamutakeille.