Tyyli­ha­vain­to­ja Italiasta

Voiko elämässä olla liikaa marmoria, kultaa tai flamingokukkia? Ei! (Ainakin jos italialaiselta kysytään.)

Kävin äsken ekaa kertaa Milanossa ja seesteinen pohjoismainen sisustusmakuni sai haastajan. Inspiroiduin suunnattomasti milanolaisesta hulluttelevasta estetiikasta, kreiseistä huonekaluista ja överistä marmorinkäytöstä. Unelmakodissani italialainen la dolce vita -elämä ja japanilainen zen-henkisyys kohtaisivat. Yin ja yang -koti?

Nämä neljä asiaa inspiroivat nyt eniten:

MARMORI
Tarvitsen elämääni lisää marmoria! Kävin Milanossa Villa Necchi Campigliossa, eli talossa, jossa Tilda Swintonin tähdittämä upea I am love -leffa on kuvattu. Rikas milanolainen suku rakennutti talon itselleen 30-luvulla ja villassa on upean yleelliset marmorikylppärit. Vaaleanpunainen marmori on suosikkini. Haluaisin myös joskus elämässäni veistää itse jotain marmorista ja vierailla Carraran marmorilouhoksissa.

FLAMINGOKUKAT
Elegantti flamingokukka on suosikkikukkani. Juuri nyt haaveilen tuollaisesta Villa Neccin lasiverandalla bongaamastani vihertävästä flamingokukkakimpusta. Jos joku on nähnyt tuon värisiä kukkia Helsingin kukkakaupoissa, saa ilmiantaa!

KULTA
Italia ei ole pelkistetyn korumaun maa. Miesten sormissa kimaltelee järkälemäisiä sinettisormuksia ja naiset rakastavat suuria korviksia. Olen pitkään käyttänyt vain yhtä hopeasormusta ja välillä pieniä hopeakorvarenkaita, mutta nyt minua kiinnostaa verhoilla itseni kultaketjuihin. Chloén entisen ja Givenchyn nykyisen pääsuunnittelijan Clare Waight Kellerin lookki on tässä kuvassa täydellinen. Kuvassa näkyvät omat koruni ovat Monica Vinaderilta (kolikko) ja espanjalaisesta kirkosta (Neitsyt Maria) sekä mummiltani (pitkä kultaketju).

FORNASETTI
Oli aika, jolloin inhosin italialaisen Fornasettin surrealistista tyyliä. Nyt olen alkanut lämmetä sille – pienissä ripauksissa. Kävin Milanossa Fornasettin liikkeessä, joka oli upea räjähdys kultaa, kuvioita ja kaikenlaista hupsuttelua. All in Fornasetti-estetiikka on makuuni vähän liikaa, mutta maltillisissa annoksissa kulta on ihana luksus-väri. Ostimme poikaystäväni kanssa kynttilän (niitä myydään myös Helsingin Proloque-liikkeessä, tosin en tiedä onko niillä juuri tuota) ja upean kultaisen kahvikupin. Kun siitä juo, tuntee itsensä roomalaiseksi keisariksi.

More to read

Tuplakääk Q&A ja kuulumiset

Musla

Tuplakääkistä on ilmestynyt jo kohta 30 jaksoa. Kirsikka ja Enni vastasivat kääkkiaiheiseen Q&A:n.

Kutsu luonto kotiin

Kirsikka Simberg

Muistiinpanoja kukkatrendeistä ja ideoita puutarhaan.

Musla Ibiza

Inspiroi nyt: boheemi Ibizan loma

Kirsikka Simberg

Kesäloma on ihan kulman takana ja sekoittaa pään. Tekee mieli polttaa talvivaatteet roviolla ja muuttaa Ibizalle.

Avain onneen: johdoton pölynimuri

Kirsikka Simberg

Jos harkitset uuden imurin ostamista, jätä johto kauppaan.