Tyyli­ha­vain­to­ja Japanista

Inspiroiduin Japanissa mummeleiden ja teinien tyylistä.

Japanin matka oli visuaalista herkuttelua 24/7 ja kirjoitin kynä sauhuten tyylihavaintoja muistiin. Tässä joitain:

-Kumamotossa näin 70+ ikäisen papan, joka oli pukeutunut prässättyihin puvunhousuihin, varvassandaaleihin ja valkoiseen t-paitaan, jossa oli joku cooli hipsteri-logo. Yhdistelmä oli herkullisen odottamaton ja eilen kopioin sedän tyylin.

Varvassandaalit ovat Havaianasin. Gymphlex-merkin t-paita on Japanista, inspiroivasta B-shop liikkeestä, jossa suosittelen vierailemaan jos löytää itsensä Kobesta. Tai Tokiosta, jossa niillä on ainakin yksi pienempi liike. Kiinnostava asia: Gymphlex on brittiläinen merkki, mutten ole ikinä törmännyt siihen Euroopassa. Tutkiessani asiaa kävi ilmi, että kyseessä on joku old school -urheiluvaatemerkki, jolla ei ole jälleenmyyjää Briteissä ja Jenkeissä sitä myydään vain kahdessa paikassa. Merkki on kuitenkin big in Japan ja jälleenmyyjiä on vaikka kuinka monta. On kivaa kerrankin tehdä uusia löytöjä shoppaillessaan, sillä tuntuu, että joka maailman kolkassa myydään nykyään sitä samaa Acnea, A.P.C:tä ja Alexander Wangia.

 

-Junassa Oitasta Beppuun vastapäätäni istui nuori mies, joka oli pukeutunut mustiin converseihin, valkoisiin sukkiin, valkoiseen t-paitaan ja mustiin housuihin. Olen viimeiset viisi vuotta inhonnut sukkia ja rakastanut paljaita nilkkoja, mutta tämä klassinen asu muutti kaiken. Sukat kengissä tuntuu taas tosi freessiltä ajatukselta! Ostin edellä mainitusta B-shopista vähän paksummat valkoiset sukat, joiden lahkeet on jo valmiiksi kääritty rullalle, koska se on tämän lookin juju: housunlahkeen ja sukan välistä täytyy pilkottaa vähän ihoa, ainakin istuessa.

-Tulin joka päivä vakuuttuneeksi siitä, että musta ja valkoinen ovat ainoat värit, joita tarvitsen pukeutumisessani. Silmä lepäsi, kun tarkkailin kaupungilla viliseviä virkailijoita, jotka pukeutuivat kaikki samalla tavalla: mustiin housuihin ja valkoiseen kauluspaitaan. Tylsää sanoisi joku, balsamia sielulle ja verkkokalvoille sanon minä. Epäilen, että japanilaisten rakkaus mustavalkoiseen pukeutumiseen perustuu käytännöllisyyteen: suuria ihmismääriä on helpompi sietää, kun kaikki pukeutuvat tosi harmonisesti.

-Toisaalta todistin myös mestarillista värien käyttöä. Japanilaiset käyttävät “outoja” värejä, joita ehkä vähän vierastetaan Euroopassa: “likaisia” beigen sävyjä, harmahtavia vihreitä ja paljon ruskeaa. Värit ovat harvoin kirkkaita ja kutsuisinkin niitä “sammuneiksi”. Tosi hienostunutta ja ennakkoluulotonta, katsokaa vaikka tätä miestä!

-50 shades of grey: Näin monta japanilaista mummeilia, jotka pukeutuivat vain harmaaseen. Enkä nyt puhu mistään tasavärisestä nunnaunivormusta vaan mielettömästä harmaan eri sävyjen käytöstä: joka asuun oli onnistuttu mahduttamaan ainakin kolme eri harmaata. Tämän aion kopioida seuraavaksi.

More to read

Setämies-idoli

Enni Koistinen

Idolisoin todella harvoin keski-ikäisiä setämiehiä. Vielä harvemmin samaistun heihin.

Kylppärissä nyt

Mia Frilander

Tervetuloa kylpyhuoneeseeni!

Katri Mutikainen

Katri Mutikainen

Katri on Muslan kuopus, 22-vuotias mediaopiskelija, joka rakastaa aamupuuroa ja haaveilee jo nyt eläkepäivistä Floridan auringossa.

Mannström Jewellery SS 20

Mia Frilander

Suomen ihanimman korusuunnittelijan kuvaukset korona-aikaan.