Uusi luksus­merk­ki ihol­le­si: Niki Newd

Niki Newd on kuin luksusihonhoidon Foodora: tuotteet valmistetaan tilauksesta ja ne tuodaan suoraan kotiovellesi. Testasin ja rakastuin.

Pidän yksinkertaisuudesta. Niin asukokonaisuuksissa, ruoassa kuin kauneusrutiineissa. Luulen tämän johtuvan siitä, että pääni sisällä on koko ajan meneillä pieni kaaos. Ajattelen ihan liikaa. Kyseenalaistan jatkuvasti itseäni, kelailen sanoinko siinä yhdessä tapaamisessa jotain tyhmää, mietin to-do listoja, mitä viikonloppuna syötäisiin, pitääkö ostaa vessapaperia, pitäisikö minunkin syödä viherjauhetta?

Yksinkertaistaisin mielelläni aivoni, mutta se on vähän vaikeaa. Siksi pyrin elämään yksinkertaisemmin – ehkä mutkattomuus tarttuisi joskus myös ajatuksiini? Rutiinit, univormupukeutuminen ja arkisten valintojen minimoiminen rauhoittavat ylikierroksilla käyvää päätä. Ajattelen myös, että jos ajessa joutuu tekemään mahdollisimman vähän valintoja, jää aikaa muuhun, kuten lukemiselle tai kahvilla käymiselle.

Yritän pitää kauneusrutiinini mahdollisimman yksinkertaisina, enkä tämän takia ole ikinä kokeillut rakennekynsiä tai tekoripsiä. Stressaantuisin, jos pitäisi koko ajan käydä huoltamassa itseään – jo blondi tukkani tekee minut välillä hulluksi! Rakastan sitä, mutta kaipaan myös aikaa, kun värjäämättömän tukan pystyi pesemään vain sampoolla, eikä pesun jälkeen tarvinnut lotrata öljyillä ja hoitavilla suihkeilla.

Olen viimeisen kuukauden aikana ollut erityisen yksinkertainen ja laiska kylppärissä. Testasin Trendin verkkoon tekemääni juttua varten uuden suomalaisen Niki Newd -merkin voiteita ja rakastuin niihin, vaikka aloittaessani testin sanoin itselleni, ettei näin saa käydä, sillä nämä luksustuotteet ovat aika hintavia. No nyt olen sitten koukussa.

Niki Newd on luonnonkosmetiikkamerkki, jonka tuotteet valmistetaan huippulaadukkaista raaka-aineista. Sisältöluettelo on lyhyt, eikä tuotteisiin lisätä yhtään säilöntäaineita, mikä tarkoittaa sitä, että ne pitäisi käyttää kuukauden sisällä (itse olen kyllä käyttänyt tuotteita sen jälkeenkin, hups). Merkin filosofiaan kuuluu myös, että yksi voide toimii niin päivä- kuin yövoiteena. Samalla voiteella rasvaat itsesi päästä varpaisiin, etkä tarvitse seerumia tai silmänympärysvoidetta. Yksinkertaisuuden rakastajana olin tietty heti myyty!

Päätin testata, mitä iholleni tapahtuu, jos karsin kauneusrutiiniani ja käytän kuukauden ajan vain yhtä voidetta ja yhtä öljyä. Testiin valikoitui Skin Cream -voide ja Skin Velvet -öljy.

Tapahtui pieni ihme! Ihonikin tykkäsi Kon-Marituksesta ja näyttää nyt tosi hehkeältä ja kimmoisalta. Helposti ärtyvät ja punoittavat poskeni ovat rauhoittuneet ja Skin Cream tuntuu jopa häivyttäneen orastavat otsaryppyni. Niki Newdin voiteet ovat aika tuhteja, mikä saattaa jakaa mielipiteitä, mutta tällaiselle kuivalle korpulle ne sopivat.

Luulen, että ihoihme johtuu kolmesta eri syystä: ensinäkin siitä, että Niki Newdin tuotteet ovat superhyviä. Siis maailmaa mullistavan hyviä. Toiseksi siitä, että ihollekin tekee välillä hyvää pitää pikku breikki miljoonasta eri voiteesta.

Kolmanneksi kiitän C-vitamiinia. Skin cream sisältää nimittäin sitä ja sen sanotaan kirkastavan ihoa. Siksi tilasin äskettäin hehkutetun The Ordinary -merkin C-vitamiinivoidetta buustaamaan ihoani. The Ordinary on brittiläinen merkki, joka valmistaa tehokkaita ihonhoidon täsmätuotteita. Merkki ei ole luonnonkosmetiikkaa mutta se ei käytä elänkokeita. Tuotteita myydään vain netissä ja ne ovat naurettavan halpoja: C-vitamiinivoide maksaa 5,80 euroa.

Jos budjettini sallisi, käyttäisin aina vain Skin Creamia, sillä se on paras ikinä kokeilemani kasvovoide. Lähes sadan euron hinta kirpaisee kuitenkin vähän, joten aion ostaa voidetta vain joitain kertoja vuodessa – silloin kun ihoni kaipaa erityistä hellimistä.

Kokeilin myös Skin Balm -voidetta  ja Oatmeal soap  -puhdistussaippuaa. Skin Balm ja Skin Cream ovat melko samantyyppisiä, mutta jälkimmäisessä on sitä C-vitamiinia, eli se on suosikkini. Tykkäsin myös saippuasta, mutta se tuntui ehkä vähän liian kuivattavalta. Ihoöljyä käytin Skin Creamiin sekoitettuna iltaisin ekstakosteuttamiseen. Sekin oli toimiva, mutta jos valitset vain yhden suosittelen Skin Creamia.

Mikäli innostuit, nyt on aika siirtyä Niki Newdin nettisivuille ja tilata tuotteita kesäkuulle. Voiteet valmistetaan nimittäin vain tilauksesta, jotta ne olisivat mahdollisimman freessejä. Merkki ei vielä myy tuotteitaan missään vaan ne toimitetaan kotiovelle – kuin luksusihonhoidon Foodora! Jos haluat testata tuotteita kesäkuussa, tee tilaus viimeistään 20.5.

More to read

Wildkind Q&A

Kirsikka Simberg

Eettinen ja kestävän kehityksen periaatteita noudattava lastenvaatemerkki, joka saa inspiraationsa Kurt Cobainin vaatekaapista. What's not to love!

Kaikki mulle heti nyt -kulttuuria vastaan

Mia Frilander

Don't buy now, don't regret later.

Crème Ninon al fresco

Kirsikka Simberg

Katettiin lounas ulos ja syötiin ranskalaista hernekeittoa.

Pistokas-niksi

Kirsikka Simberg

Lipsuuko pistokas? Tie 'em up!