Yasu­ra­gi

Pieni pala Japania Tukholmassa.

Tukholmassa sijaitseva Yasuragi on japanilainen kylpylä, jossa olen halunnut vierailla siitä asti, kun opin sen olemassaolosta viisi vuotta sitten. Vihdoinkin spa-unelma toteutui, sillä sain ihanalta poikaystävältäni 30-vuotislahjaksi matkan Yasuragiin ja voi nyt kertoa, että tämä on paras spa, jossa olen ikinä ollut. Myös minua kokeneemmat spa-expertit ovat samaa mieltä: Yasuragi voitti juuri Best Luxury Resort Spa in Europe 2018 -tittelin.

YLEISILME
Kylpylän japanilaishenkinen arkitehtuuri ja sisustus ovat viimeistä yksityiskohtaa myöten todella zen. Yasuragi on juuri ollut remontissa ja käsittääkseni koko upea allasalue on uudistettu.

Zen-viboja lisää se, että kaikki kylpylävieraat ovat pukeutuneet samalla tavalla. Kun saavut Yasuragiin saat sinivalkoisen yukata-takin, mustan uikkarin ja tohvelit. Tässä asussa vietät koko vierailusi. Rakastin tätä: on rauhoittavaa, että kaikki näyttävät samanlaisilta, eikä tarvitse miettiä, mitä pukisi illalliselle tai aamupalalle. Takin ja uikkarin saa lisäksi viedä kotiin ja olenkin viettänyt suuren osan tästäkin viikonlopusta zen-takissani.

KYLPYLÄ
Kylpylässä on pari erilaista saunaa, neljä eri allasta ja suosikkini; lämmin ulkoallas. Allasosasto on auki kello 23 asti, ja kävimme vielä illallisen jälkeen lillumassa ulkona. Valoisaan aikaan ulkona voi ihastella mäntymetsää ja Tukoholman saaristoa sekä ehkä nähdä ohi lipuvan Ruotsin-laivan. Kävin altaalla myös aikaisin aamulla ja sain haistella harmaata sunnuntaiaamua melkein yksin. Ah.

Minulle oli myös varattu kasvohoito ja hierontaa, mikä oli ihanaa. Itse allasosasto on kuitenkin niin upea ja iso, että vain vierailu siellä on mega-hemmotteleva. Yasuragiin voikin tulla myös vain päiväksi. Jos olet kylpylässä yötä, saat osallistua ilmaiseksi muun muassa joogaan, zen-meditaatioon ja äänimaljarentoutukseen. Me kävimme meditoimassa puoli tuntia.

Yukatat odottivat sängyllä kauniissa huoneessa.

RUOKA
Yasuragissa on kaksi eri ravintolaa ja me söimme  Teppanyaki Kirissä, jossa kokki valmistaa ruoan nenäsi edessä. Jostain syystä minulla ei ollut oikein minkäänlaisia odotuksia paikan ruokaa kohtaan – ehkä ajattelin, että yhdessä paketissa ei voi olla maailman ihanin spa sekä järkyttävän hyvää ruokaa. Olin väärässä: Teppanyaki-ravintola oli tajunnan räjäyttävän hyvä! Japanilaista ruokaa pohjoismaalaisella twistillä, ihanan raikkaita makuja, juomana sake-paketti. Slurp.

YKSITYISKOHDAT
Kun minulta kysyttiin, mikä Yasuragissa oli parasta, vastasin hetken harkinnan jälkeen kaikki pienet yksityiskohdat. Harmoninen väriskaala. Spa-osaston ilmainen hedelmätarjoilu. Ilmainen vihreä tee. Yukata, jonka saat omaksesi (näköjään kaikki ”ilmainen” kiinnosti, hehee).

Ja ai niin, ihanaa oli myös se, ettei Yasuragissa saa kuvata, eikä puhelinta voi tuoda spa-osastolle. Siksi tässäkin jutussa on vain kuvia huoneestamme. Paikka on niin kuvauksellinen, että ilman kieltoa koko vierailu olisi ollut yksi pitkä photo opportunity. Nyt tätä kiusausta ei ollut. Oli ihana jättää puhelin huoneeseen ja nauttia ihan vain silmillä.

Marraskuun harmaa sää sopi täydellisesti kylpylän värimaailmaan.
Lempiasu! Huomaa myös pieni kangaspussi: uusi going out -laukkuni.

More to read

Raskausviikko 25

Kirsikka Simberg

Harkitsen epiduraalitonta synnytystä ja muutun kokoajan hajamielisemmäksi.

Spa-loma Tallinnassa

Enni Koistinen

Harva asia on yhtä rentouttavaa, kuin vedessä lilluminen ja muhkeaan frotee-kylpytakkiin kietoutuminen.

Helsingin pormestariehdokkaat tentissä

Kirsikka Simberg

Parhaimpia Helsinki muistoja.

Kirjan taitto on onnistunut, jos et kiinnitä siihen mitään huomiota

Vieraskynä

Paljastus: joskus se, ettei kirja etene, vaan lukija nukahtelee kesken rivin ja ajatus harhailee, johtuu huonosta taitosta.