Yksin­ker­tais­ta kevätmuotia

Suomen kevät, eli asukriisien luvattu aika.

Olen totaalisen kyllästynyt vaatekaappiini, käytän ihan liikaa aikaa nettikaupoissa surffaamiseen ja klikkaan ostoskoriini uusia upeita asuja, joiden kuvittelen muutavan minut harmaasta talvi-ihmisestä säkenöiväksi beibeksi. Ennen kuin ehdin painaa Siirry kassalle -nappulaa ja tyhjentää tilini, sanoin kuitenkin itselleni Seis!

Nyt pitää ottaa aikalisä ja analysoida omaa tyyliään. Tutkia vaatekaapin sisältöä ja arvioida, onko tilanne oikeasti niin toivoton, ettei minulla ole mitään päällepantavaa? 

Aloitin tyylini analysoimsella. Mistä pidän? Mikä on oikeasti omaa tyyliäni, mikä vain ohimenevä trendi? Aina kun tyyli on kadoksissa, käännyn @simplicitycity Instagram-tilin puoleen. Lempparitilini muistuttaa kasari- ja ysärimuotikuvien kautta yksinkertaisen tyylin voimasta.

Farkut, mustat housut, poolo-neuleet, loaferit ja tennarit – ei sitä ihminen kauheasti muuta elämässään tarvitse. Tai minä en ainakaan tarvitse (joitain hulluttelevia laukkuja ja kesämekkoja lukuun ottamatta).

Kun tyylihomma oli taas hanskassa, kävin läpi koko vaatekaappini. Talven aikana olen nimittänyt käyttänyt siitä vain murto-osan. Huomasin, että sieltähän löytyy jo kaikki perustyylin ainekset. Kaipaan vain vähän kevennystä: kevättakkia, sukista ja neuleista luopumista. Talvivaatteet ottavat jo päähän.

Tyyli- ja vaatekaappianalyysin jälkeen poistuin nettikauppojen sivuilta. En tarvitse uusia vaatteita, tarvitsen lämpöä ja aurinkoa.

 

Tätä kirjoittaessa taivaalta sataa rakeita ja tuntuu siltä, että kylmyys ei ikinä tule väistymään ja toppatakille on käyttöä vielä juhannuksena. Mutta pian, ihan pian, saa kulkea kaduilla ilman sukkia ja vilautella nilkkojaan (tai ainakin sukat voi vaihtaa ohuen ohuisiin nylonsukkiin). Saa kaivaa nahkatakin esiin, pukea farkkujen pariksi ohuen paidan ilman, että sairastuu räkätautiin.

@simplicitycityn, tämän kuvan ja jenkki Voguen muotitoimittaja ja loafer-muusani Tonne Goodmanininspiroimana ostin äsken Milanon-lomalla Guccin klassiset loaferit (tämä ei sinäänsä liittynyt kevätasukriisiin – olen miettinyt ja säästänyt näihin jo kauan. Asukriisissä en shoppaile kalliita loafereita. Silloin ostan ohuita perusneuleita ja t-paitoja, jollaisia vaatekaappini on jo täynnä ja hulluttelevia second hand laukkuja, joita en ikinä käytä). Aion kohdella niitä samalla kunnioituksella kuin arvokasta rotukissaa: harjata monta kertaa viikossa ja lankata ainakin jokatoinen viikko. Toivoisin, että nämä löytyvät kaapistani vielä, kun olen 50.

Tässä kolme loafer-asua, joissa aion asua koko kevään.

More to read

Nyt on lihaton lokakuu

Vieraskynä

... en aio osallistua siihen.

Materiaalivalinnoilla kohti ekologisempaa vaatekaappia

Vieraskynä

Ympäristöystävällisiä materiaaleja ei ole olemassakaan, parempia valintoja onneksi on.

Purkki-love

Mia Frilander

Crème de la crème. 4 tuotetta, joita ilman en halua elää.

Raskausajan projekti: täydellinen vaatekaappi

Mia Frilander

Kuinka vaatteita rakastava ihminen valmistautuu äidiksi.