Zero waste: hampaat

Suosituksia melkein muovittomaan hampaidenhoitoon.

Huomioita muovittomasta elämästä tähän asti: on ollut tosi helppoa, syön eniten vain vihanneksia. Kerran ostin muoviapakkauksen, koska oli pakko saada kahvia, eikä Ruohonjuuressa, Kaffecentralenissa tai lähikaupassani ollut kuin muoviin pakattua kahvia. Vinkatkaa, jos tiedätte, mistä saa hyvää kahvia paperipakkauksessa. Ilman kahvia ei voi elää.

Nyt hammasasioihin!

LUSHIN HAMMASTAHNAJAUHEET 

Jep, nämä hammastahnajauheet on pakattu muovirasiaan, mutta purkin voi viedä takaisin liikkeeseen ja se käytetään uudelleen. Ja jep, hammastahnan voisi tehdä itsekin (vinkatkaa ihmeessä hyvistä resepteistä), mutta koska vasta aloittelen tätä muovitonta elämääni, teen asioita vähän helpommin. Baby steps = better than no steps. 

Tässä hammastahnassa ei ole fluoria, mutta en mene nyt siihen – fluorikeskustelu on superhämmentävä, enkä tiedä mitä pitäisi uskoa. Hammaslääkärini mielestä purukalustoni kaipaa ehdottomasti fluoria, nettijuttuja lukiessa tulee fiilis, että fluorihammastahnan käyttäminen on hengenvaarallista.

Luonnonkosmetiikan hammastahnoissa ei yleensä ole fluoria, mutta Frantsilalta löytyy fluoria sisältävä versio. Mutta se on tietty pakattu muovituubiin. Aina ei voi saada kaikkea.

RAKASTAN Lushia, sillä muovipakkauksia uusiokäytetään ja moni tuote myydään ihan ilman pakkausta (kaikki palasaippuat, tietyt meikit, kiinteät vartalovoit).

HUMBLE BRUSH -HAMMASHARJAT

Maailmassa heitetään pois noin 3,6 biljoonaa muovihammasharjaa vuosittain. Hui. Siksi kannattaa suosia kierrätettäviä hammasharjoja. Humble Brush -harjat on tehty bambusta ja varren voi kompostoida.

Luit oikein – varren. Tässä on nimittäin sellainen ongelma, että itse harjaosa on nailonia (jotain nopeammin hajoavaa sorttia kuin perusnailon), joten sitä ei kyllä voi heittää kompostiin. Onneksi minulla on kotona pieni saha, joten sahaan kai sitten sen harjaosan pois, kun on aika ostaa uusi hammasharja. Sanon tähän vain: LOL.

Kuulemma on vaikea löytää biohajoavaa harjamateriaalia, joka säilyisi hyvänä noin kolme kuukautta. Tässä miettii kuitenkin sellaista, että olisiko sen harjapään voinut tehdä jotenkin irrotettavaksi, ettei minun ole omin pikku kätösin pakko alkaa sahaamaan sitä?? Mutta bambuharja on kuitenkin miljoonaa kertaa parempi kuin muoviharja.

Humble Brush vaikuttaa kuitenkin kivalta merkiltä, jota haluan tukea – vähän laiskasta muotoilusta huolimatta. Kun ostat Humble Brushin, tuet samalla lasten hammashuoltoa kehitysmaissa.

More to read

Silky smooth mantelimaito

Kirsikka Simberg

Itsetehty mantelimaito on maitojuomien aatelia.

Kaikki se, mitä en ostanut

Mia Frilander

Instagramissa myydään elämäntyyliä, johon vain harvoilla on varaa.

Puutarhapäiväkirja: pionin vuosi

Kirsikka Simberg

Takana on vuosi puutarhanhoitoa.

Sukkahousut jalkaan

Enni Koistinen

...uusi päivä alkaa, heippa ja hyvästi huonot sukkikset.