Ihanim­mat korut nyt

Yhteistyössä: Kalevala Koru

Kalevala Koru kiinnostaa! Valitsimme suosikkimme mallistosta.

Onkohan se aikuisuuden merkki, kun aitojen korujen keräily alkaa kiinnostaa, eikä enää tee mieli ostaa ketjuliikkeiden muovirihkamaa? Ehkä. Näin meille on ainakin käynyt. Juuri nyt haluamme kartuttaa korukokoelmaa, joka kulkisi mukana koko loppuelämän. Koruvarastoa, joka kestäisi aikaa ja käyttöä.

Aikuisten koruja metsästäessämme olemme kuolanneet näppäimistölle tutkiessamme amerikkalaisen Sophie Buhain ja ruotsalaisen All Bluesin nettisivujen tarjontaa. Sitten muistimme, ettei aina kannata mennä merta edemmäs kalaan, kun Suomestakin löytyy oikea aarre (joka on aika paljon lompakkoystävällisempi): Kalevala Koru, jonka kaikki korut valmistetaan edelleen Suomessa, kierrätyskullasta ja -hopeasta. Musla loves!

Kirsikan suosikki: elegantit Lumikukka-korvakorut.

PINNALLA: KLASSIKKOKORUT 

Juuri nyt olemme erityisen innoissamme Kalevala Korun Klassikot-mallistosta, sillä pelkistetyn korumuodin jälkeen kaikki isot, rönsyilevät ja historiallisen näköiset korut kiinnostavat. Ennustammekin, että Klassikot-mallistosta nousee esiin seuraavia it-koruja.

Monet Klassikot-malliston korut on suunniteltu jo 30-luvulla ja ne liittyvät vahvasti Kalevala Korun supermielenkiintoiseen historiaan. Tarina kuuluu näin: 1930-luvulla kirjailija Elsa Heporauta halusi pystyttää patsaan suomalaisen naisen kunniaksi. Tähän tarvittiin rahaa, joten hanketta tukenut naisryhmä päätti kerätä varoja myymällä koruja. Inspiraatiota haettiin Kansallismuseosta, jonka kokoelmasta valittiin 40 muinaiskorua, jotka otettiin uudelleen valmistukseen.

Tämä oli niin nerokas idea! Olemme monta kertaa ihastelleet museoissa antiikin ajan koruja ja ajatelleet, että jonkun pitäisi alkaa valmistamaan niitä uudelleen. Nyt kävi ilmi, että tämähän ei ollut mikään uniikki neronleimaus. Heporauta ja muut keksivät saman jo 30-luvulla. (Yhtäkkiä teki muuten mieli lähteä Kansallismuseoon inspiroitumaan muusta muinaiskamasta!)

Omia suosikkejamme Klassikot-mallistosta ovat dramaattiset Kuutar-korvakorut ja pyöreät Halikon käätykorut -korvikset sekä Halikon käätykoru -riipus. Muun muassa.

Ennin kaulassa yllä näkyvä Medaljonki Lapista -riipus on myös todella ihastuttava ja sopisi täydellisesti äitienpäivälahjaksi – avattavaan medaljonkiin voit nimittäin laittaa kuvan vaikkapa äidin suosikkilapsesta, eli itsestäsi (heh!).

Ennin koruihastus: upeat Kuutar-korvakorut.

“SEN, JOKA KOPIOI VANHAA, TÄYTYY LUODA MYÖS UUTTA.”

Näin viisaasti sanoi Elsa Heporanta aikoinaan ja tämä pätee varmasti kaikkeen elämässä. Pitää uskaltaa uusiutua, altistua uudelle ja ajatella uudella tavalla, ettei jämähdä paikoilleen.

Kalevala Korun valikoimasta löytyy siis tietenkin muutakin kuin waka wanhoja klassikkokoruja. Uudesta mallistosta silmiämme miellyttivät pelkistetty Ilonristi-riipus ja juhlavat Valoisa-hoopsit. Pienet Kukoistus-korvakorut kiehtoivat söpöydellään. Dramaattisuus ja minimalismi ovat kauan dominoineet korumuodissa ja tämän vastapainoksi tuntuu nyt kivalta pukeutua söpösteleviin kukkasiin. Flower power!

Ihastuttavissa Lumikukka-korviksissa on jotain todella Sophie Buhai -henkistä ja ne ovatkin täydelliset statement-korvakorut, eli korvikset, jotka pelastavat sinut asukriiseistä. Tästä nerokkaasta juhlatyyli-niksistä lisää alla.

KORUT OVAT AINOA JUHLA-ASU, JONKA TARVITSET

Jos haluat helpottaa elämääsi, suosittelemme satsaamaan ainakin yhteen näyttävään koruun. Näin sinun ei enää ikinä tarvitse miettiä, mitä pukisit juhliin. Pelkistetty asu isoihin koruihin yhdisteltynä toimii aina ja ikuisesti.

60- ja 70-luvuilla osattiin stailata isoja koruja ja tiedettiin, että ne näyttävät aina hyviltä mustaan pooloon yhdistettynä. Pitkät ketjut toimivat kauniisti poolon kera, katsokaa vaikka tätä kuvaa Rosemary´s Baby -leffasta. Tuo Mia Farrowin riipus on kuin ilmetty Halikon käätykoru!

Suuria korutyylimuusiamme ovat Francoise Hardy ja Ali McGraw. McGraw on iän myötä vain tullut taitavammaksi koruilla asustajaksi – 79-vuotias leidi näyttää seuraavaan mantraa go big or go home. Googlatkaa, hänellä on upea korutyyli!

Hänestä inspiroituneena haastoimme itsemme poistumaan mukavuusalueelta ja kokeilemaan jättimäistä Kuutar-riipusta. Kannatti! Iso riipus kaulassa on tosi pomo olo. Ja myös sellainen boheemi taidegalleristi olo. Ison riipuksen kanssa muu asu kannattaa pitää minimalistisena, sillä lopputulos voi muuten olla vähän rauhaton. Voit ajatella asuasi gallerian seinänä ja korua taideteoksena – luota korun voimaan ja anna sen loistaa.

Kaunis Kuutar.
Elegant-sormus on ajaton, mutta näyttävä.

More to read

Korut nyt

Mia Frilander

Kaksi lempiputiikkia: second hand -keidas ja voimakivikauppa.

Q&A: taiteilija, Teemu Keisteri

Enni Koistinen

Laskeuduimme Teemun työhuonetilaan, jossa pommitin Teemua kysymyksillä.

Musla tuoksukynttilä Proloque

Miltä kotona tuoksuu?

Kirsikka Simberg

Kuulin joskus, että parhaat puutarhat suunnitellaan niin, että ei ajatella vain sitä, miltä siellä kasvavat kasvit näyttävät, vaan otetaan huomioon myös niiden tuoksu ja äänet.

Musla kengät

Neule + Kengät

Kirsikka Simberg

Tein viimeviikolla pitkästä aikaa hyvän second hand -löyön.