
Ihanimmat korut nyt
Yhteistyössä: Kalevala KoruKalevala Koru kiinnostaa! Valitsimme suosikkimme mallistosta.












Onkohan se aikuisuuden merkki, kun aitojen korujen keräily alkaa kiinnostaa, eikä enää tee mieli ostaa ketjuliikkeiden muovirihkamaa? Ehkä. Näin meille on ainakin käynyt. Juuri nyt haluamme kartuttaa korukokoelmaa, joka kulkisi mukana koko loppuelämän. Koruvarastoa, joka kestäisi aikaa ja käyttöä.
Aikuisten koruja metsästäessämme olemme kuolanneet näppäimistölle tutkiessamme amerikkalaisen Sophie Buhain ja ruotsalaisen All Bluesin nettisivujen tarjontaa. Sitten muistimme, ettei aina kannata mennä merta edemmäs kalaan, kun Suomestakin löytyy oikea aarre (joka on aika paljon lompakkoystävällisempi): Kalevala Koru, jonka kaikki korut valmistetaan edelleen Suomessa, kierrätyskullasta ja -hopeasta. Musla loves!

PINNALLA: KLASSIKKOKORUT
Juuri nyt olemme erityisen innoissamme Kalevala Korun Klassikot-mallistosta, sillä pelkistetyn korumuodin jälkeen kaikki isot, rönsyilevät ja historiallisen näköiset korut kiinnostavat. Ennustammekin, että Klassikot-mallistosta nousee esiin seuraavia it-koruja.
Monet Klassikot-malliston korut on suunniteltu jo 30-luvulla ja ne liittyvät vahvasti Kalevala Korun supermielenkiintoiseen historiaan. Tarina kuuluu näin: 1930-luvulla kirjailija Elsa Heporauta halusi pystyttää patsaan suomalaisen naisen kunniaksi. Tähän tarvittiin rahaa, joten hanketta tukenut naisryhmä päätti kerätä varoja myymällä koruja. Inspiraatiota haettiin Kansallismuseosta, jonka kokoelmasta valittiin 40 muinaiskorua, jotka otettiin uudelleen valmistukseen.
Tämä oli niin nerokas idea! Olemme monta kertaa ihastelleet museoissa antiikin ajan koruja ja ajatelleet, että jonkun pitäisi alkaa valmistamaan niitä uudelleen. Nyt kävi ilmi, että tämähän ei ollut mikään uniikki neronleimaus. Heporauta ja muut keksivät saman jo 30-luvulla. (Yhtäkkiä teki muuten mieli lähteä Kansallismuseoon inspiroitumaan muusta muinaiskamasta!)
Omia suosikkejamme Klassikot-mallistosta ovat dramaattiset Kuutar-korvakorut ja pyöreät Halikon käätykorut -korvikset sekä Halikon käätykoru -riipus. Muun muassa.
Ennin kaulassa yllä näkyvä Medaljonki Lapista -riipus on myös todella ihastuttava ja sopisi täydellisesti äitienpäivälahjaksi – avattavaan medaljonkiin voit nimittäin laittaa kuvan vaikkapa äidin suosikkilapsesta, eli itsestäsi (heh!).


“SEN, JOKA KOPIOI VANHAA, TÄYTYY LUODA MYÖS UUTTA.”
Näin viisaasti sanoi Elsa Heporanta aikoinaan ja tämä pätee varmasti kaikkeen elämässä. Pitää uskaltaa uusiutua, altistua uudelle ja ajatella uudella tavalla, ettei jämähdä paikoilleen.
Kalevala Korun valikoimasta löytyy siis tietenkin muutakin kuin waka wanhoja klassikkokoruja. Uudesta mallistosta silmiämme miellyttivät pelkistetty Ilonristi-riipus ja juhlavat Valoisa-hoopsit. Pienet Kukoistus-korvakorut kiehtoivat söpöydellään. Dramaattisuus ja minimalismi ovat kauan dominoineet korumuodissa ja tämän vastapainoksi tuntuu nyt kivalta pukeutua söpösteleviin kukkasiin. Flower power!
Ihastuttavissa Lumikukka-korviksissa on jotain todella Sophie Buhai -henkistä ja ne ovatkin täydelliset statement-korvakorut, eli korvikset, jotka pelastavat sinut asukriiseistä. Tästä nerokkaasta juhlatyyli-niksistä lisää alla.










KORUT OVAT AINOA JUHLA-ASU, JONKA TARVITSET
Jos haluat helpottaa elämääsi, suosittelemme satsaamaan ainakin yhteen näyttävään koruun. Näin sinun ei enää ikinä tarvitse miettiä, mitä pukisit juhliin. Pelkistetty asu isoihin koruihin yhdisteltynä toimii aina ja ikuisesti.
60- ja 70-luvuilla osattiin stailata isoja koruja ja tiedettiin, että ne näyttävät aina hyviltä mustaan pooloon yhdistettynä. Pitkät ketjut toimivat kauniisti poolon kera, katsokaa vaikka tätä kuvaa Rosemary´s Baby -leffasta. Tuo Mia Farrowin riipus on kuin ilmetty Halikon käätykoru!
Suuria korutyylimuusiamme ovat Francoise Hardy ja Ali McGraw. McGraw on iän myötä vain tullut taitavammaksi koruilla asustajaksi – 79-vuotias leidi näyttää seuraavaan mantraa go big or go home. Googlatkaa, hänellä on upea korutyyli!
Hänestä inspiroituneena haastoimme itsemme poistumaan mukavuusalueelta ja kokeilemaan jättimäistä Kuutar-riipusta. Kannatti! Iso riipus kaulassa on tosi pomo olo. Ja myös sellainen boheemi taidegalleristi olo. Ison riipuksen kanssa muu asu kannattaa pitää minimalistisena, sillä lopputulos voi muuten olla vähän rauhaton. Voit ajatella asuasi gallerian seinänä ja korua taideteoksena – luota korun voimaan ja anna sen loistaa.














-
-
Sylvia
Ihanat kuvat!!!! Kalevala-korut näyttäytyvät nyt ihan uudessa valossa *menossa tutkimaan tarkemmin koruja nettisivuille*
-
ida365
Ja mä just hetki sitten tokaisin jollekin, ettei Kalevala-korut kiinnosta yhtään. Taidan joutua syömään sanani, toi Kuutar-riipus on mahtava ja Valoisa-hoopsit kanssa. Ihania kuvia! x
-
Emma Wilde
Mulle on päätynyt niitä vanhoja 70-luvun kalevalakoruja, joista monet ei oo enää edes tuotannossa. Ne vasta isoja onkin! Kuutar-korvauksetkin on siltä ajalta approx 3x nykyisten kokoiset 😅 mutta ihanan kevyet silti! Ja kyllä, isojen (Kalevala)korujen kanssa on nimenomaan se fiilis, että vaate on gallerian seinä ja koru se teos! Täysosumia esim Marimekon samanaikaisten musta-valkoisten kaapujen ja kaftaanien kanssa!
-
Mia Frilander
Ooh, kateus!! Kiinnostais XXL-kokoiset Kuuttaret 😀 Oispa ihanaa, jos 70-luvun megakoruja vois ottaa taas vaikka johonkin limited edition -tuotantoon.
-
-
Inari
Rakastan Muslaa juuri tän takia. Kalevala korujen stailaaminen näin haluttavaksi on todellisten tyylitaiturien saavutus. Tuli himo noihin söpöihin kukkakorviksiin. (Plus mulla on ehkä maailman isoin girl crush Enniin, olet upea!)
-
Enni Koistinen
Ommagaad, blushing here! Kiitos ihanasta kommentista <3
-

More to read

Q&A: taiteilija, Teemu Keisteri
Enni Koistinen
Laskeuduimme Teemun työhuonetilaan, jossa pommitin Teemua kysymyksillä.

Miltä kotona tuoksuu?
Kirsikka Simberg
Kuulin joskus, että parhaat puutarhat suunnitellaan niin, että ei ajatella vain sitä, miltä siellä kasvavat kasvit näyttävät, vaan otetaan huomioon myös niiden tuoksu ja äänet.
Upeita kuvia ja upeita naisia!! <3