MUSLA TESTAA: Dr.Bronner’s-monitoimisaippua

Testasimme hippisaippuan 18 eri käyttötarkoitusta, jotta sinun ei tarvitsisi.

Kiinnostaisiko tuote, jolla voit pestä niin hiukset, hampaat kuin lemmikkisi? Dr.Bronner’s -monitoimisaippua lupaa toimivansa kaikkiin näihin ja 15 muuhun käyttötarkoitukseen.

Mitä?
Vuonna  1948 Amerikassa perustettu saippuamerkki oli hippien suosiossa 60- ja 70-luvuilla, sillä he fiilistelivät tuotteen ympäristöystävällisyyden ja monikäyttöisyyden lisäksi purkin kyljestä löytyvää, välillä aika tripahtavaa, rauhan sanomaa (”In all we do, let us be generous, fair & lowing to Spaceship Earth and all its inhabitants”).

Dr.Bronner, eli Emanuel Bronner, oli Saksan juutalainen, joka lähti 20-luvulla Amerikkaan. Toisen maailmansodan kauhut ja se, että hänen vanhempansa menehtyivät keskitysleirissä, tekivät Bronnerista rauhan sanoman levittäjän. Hän toimi Jenkeissä jonkinlaisena saarnaajana, joka puhui  kansojen sekä uskontojen yhdistymisen ja rauhan puolesta. Bronnerin suku oli valmistanut saippuaa, ja hän jakeli tätä suvun reseptillä tehtyä tuotetta ilmaiseksi  saarnojen yhteydessä. Pian hän huomasi, että moni tuli paikalle vain hakemaan saippuaa. Tätähän voisi myydä, ajatteli Bronner ja printtasi saarnansa saippuapurkin kylkeen.

Dr.Bronner’s on edelleen perheomistuksessa. Yrityksellä on vahvat arvot, joihin kuuluvat tuottojen jakaminen reilusti työntekijöiden kanssa ja ympäristön kunnioittaminen.

Testissämme on monitoimisaippua, jota löytyy eri tuoksuissa. Testasimme ruusun tuoksua.

Mitä lupaa?
Tuotteella on 18 erilaista käyttötarkoitusta. Testasimme ne kaikki. Jos sinäkin innostut testaamaan, löydät täältä tarkemmat ohjeet saippuan laimentamiseen eri käyttötarkoituksiin.

Miten toimii?

Kasvojen pesuun: Toimii! Puhdisti hyvin myös meikit, mutta kirveli hieman silmiä, joten en suosittele silmämeikin pesuun. Iholle ei jäänyt kiristävää tunnetta.

Suihkusaippuana: Vaahtosi mukavasti ja jätti iholle lempeän ruusuisen tuoksun.

Hiusten pesuun: Hiuksista tuli puhtaat ja helposti kammattavat ja  ne tuoksuivat hyvältä jälkikäteen.

Kylpyyn: Surukseni minulla ei ole kylpyammetta, joten tätä en päässyt testaamaan. Kohdassa 7 testaan kuitenkin tätä jalkakylpyyn, ja luulisin tuotteen käyttäytyvän kylvyssä samalla tavalla.

Sheivaukseen: Toimi oikein hyvin! Iho ei ärtynyt ja sileää tuli.

Hampaiden pesuun: Vaahtosi hyvin ja hampaista tuli puhtaat. Jälkimaku oli kuitenkin hieman epämiellyttävä ja saippuainen. Jatkossa pesisin tällä hampaat vain pakon edessä.

Hammastahnaa Dr. Bronner ei ehkä kuitenkaan korvaa, mutta tulipahan testattua!
Pakkauksen design viehättää.

Jalkakylpy: Jalkakylvystä tuli ihanan tuoksuinen ja relaksoiva.

Höyryhoitoon, jos on kipeä: Ruusun tuoksu ei ollut tässä erityisen nautinnollinen, mutta piparminttu toimisi varmasti ihanasti!

Käsin tiskaamiseen: Voimakas ruusun tuoksu tuntui tässäkin yhteydessä oudolta. Puhdasta kuitenkin tuli!

Pyykin pesuaineena: Toimii. Pyykkeihin jäi mukavan hento ruusuinen tuoksu.

Lattioiden moppaamiseen: Pesin tällä vessan lattian, johon oli jäänyt värijäämiä tekstiilivärjäyksestä. Tahrat lähtivät pois! Tuoksu oli ihana!

Yleispesuaine: Lavuaari ja keittiön pinnat tulivat ihanan puhtaiksi tällä.

Ikkunoiden pesuun: Tätä ikkunani kaipasivat talven jäljiltä. Puhdasta jälkeä tuli.

Vessanpöntön pesuun: Kyllä, tämäkin toimii!

Lemmikin pesuun: Kissani Helmi peseytyy yleensä itse, eikä nauti kylvyistä. Kokeilin kuitenkin hieroa saippuaa häneen, ja huuhtelin sen sitten pois käsisuihkulla. Helmin turkista tuli ihanan sileän ja ilmavan tuntuinen ja siihen jäi puhdas tuoksu. Myös Helmi approves!

Hedelmien ja vihannesten pesuun: Olen tottunut pesemään hedelmät ja vihannekset vain vedellä ja vähän jännitti, että niihin jää ruusuinen maku. Aivan hitusesti ehkä jäikin, mutta ei häiritsevästi. Voi olla hyvä sellaisille vahapintaisille omenoille, että saa varmasti kaikki kemikaalit pois. 

Hyönteistorjunta-aine / muurahaisten karkoitukseen: Tätä en päässyt itse testaamaan, mutta tuote lupaa toimia myös tähän tarkoitukseen.

Meikkisiveltimien pesuun: Toimi erinomaisesti.

Lopullinen tuomio

Konsepti on mahtava. Miten kätevää, että yhdellä pesuainepullolla voi pärjätä näin hyvin!, Yhdellä tuotteella voi todellakin pestä itsensä ja koko kotinsa. En ehkä lähde heti vaihtamaan hammastahnaani tähän, mutta monessa muussa käyttötarkoituksessa voisin hyvinkin tämän nähdä. Mitä enemmän kaapeissa on tilaa, sen mukavampi, siksi useamman putelin korvaaminen yhdellä houkuttaa. Minimalisti minussa on erittäin tyytyväinen! (Ja ruusun tuoksuinen.)

Dr.Bronner's -valikoimassa on monta ihanaa tuoksua laventelista piparminttuun ja karvasmanetliin! Saippuoita voi ostaa myös palamuodossa.

More to read

Raskausajan projekti: täydellinen vaatekaappi

Mia Frilander

Kuinka vaatteita rakastava ihminen valmistautuu äidiksi.

Maria Veitolan vaatekaapilla

Kirsikka Simberg

.. on ihanaa.

Musla Gin &Tonic karpaloilla

Gin and Tonic

Kirsikka Simberg

Nautinnollinen malarialääke.

Hehkuva kesäiho

Mia Frilander

Tervetuloa summer of glow!