MUSLA TESTAA: Kotisokerointi

Muslan testaajat kaikkien karvanpoistajien palveluksessa.

Karvanpoiston vasta-alkaja (Muslan harjoittelija Oona) sekä vanha tekijä (Mia) testasivat kotisokerointia.

Mitä?
Ben & Annan karvanpoistosokeri on vegaanista ja sisältää yksinkertaisuudessaan vain sokeria, vettä ja sitruunamehua. Se on siis 100% luonnontuote. Pakkauksen annos on suunniteltu pienten ihoalueiden karvanpoistoon, kuten kainaloiden tai bikinirajan sokerointiin.

Mitä lupaa?
Sokerointi on kivuttomampaa ja vähemmän sotkuista kuin vahaus. Iho pysyy sileänä pidempää kuin sheivatessa. Sokeroimassa ei tartu ihoon, eikä aiheuta karvojen sisäänkasvamista. Sopii myös herkille ihoalueille, kuten kainaloille, bikinirajalle ja kasvoille.

Miten toimii?

Oona: ”Sokerimassa lämmitetään vedessä, levitetään iholle ja repäistään pois. Levittäessäni massaa minua alkoi jännittää. Miten uskallan repäistä?

Olen sokeroinnissa ensikertalainen, ja se vaikutti kokemukseen aika paljon. Luulen, että tämä vaatisi vain vähän harjoitusta, jotta se alkaisi kunnolla sujumaan. Nyt tuhlasin osan tuotteesta kun hain tuntumaa siihen, miten homma oikein pitäisi hoitaa. Unohdin aluksi venyttää ihoa yrittäessäni repiä massaa. Lopussa sain jonkinlaisen ahaa-elämyksen ja onnistuin poistamaan  karvoja alun ihmettelyn jälkeen. Seuraava kerta menisi varmaan jo sulavammin.

Tämä sopii paremmin sellaiselle henkilölle, jolla on jo karvanpoistorutiini ja karvat valmiiksi sopivan lyhyitä. Yli sentin pituisia karvoja poistaessa tuote sotkeentuu niihin, eikä toimi kunnolla. Karvat voi toki myös leikata sopivan pituisiksi ennen sokerointia.

Olen itse viime vuosina hippiytynyt ja antanut karvojen rehottaa, joten en ehkä ole paras ääni tälle tuotteelle. En suhtaudu sileään ihoon niin intohimoisesti, että haluaisin kokea kipua sen vuoksi.

Tuote toimii kyllä niinkuin lupaa, jos sitä vain osaisi käyttää. Suoritus ei mennyt itselläni aivan nappiin, mutta se oli kokemuksena joka tapauksessa mielenkiintoinen. Kenties uskaltaudun vielä kokeilemaan tätä toistekin, sillä harjoitus tekee tässäkin varmasti mestarin.”

Mia: ”Olen joskus aikoinaan trimmaillut bikinirajaa vahalla. Operaatio oli sotkuinen (vaha juuttuu kylppärin lattiaan), aikaa vievä ja erittäin kivulias, ja siksi olenkin viime vuosina käynyt ammattilaisen sokeroitavana.

Ammattikäsittelyn ainoa miinus on hinta, joten kotisokerointi on alkanut kiinnostaa. On vain yksi ongelma: minulla ei ole mikroa, jota kaikkien kotona tehtävien vahojen ja sokerimassojen lämmittämiseen yleensä tarvitaan. Vaan eipäs Ben & Annan version. Massa lämmitetään vesihauteessa!

Otan puolet sokerimassasta käteeni ja alan muokata sitä purukumimaiseksi massaksi. Pitkäaikaisena karvanpoistajana bikinirajani on tottunut kovaan käsittelyyn, eikä sokerointi satu. Karvat irtoavat kiitettävästi, mutta samaa aluetta saa työstää pari-kolme kertaa.

Kotisokerointi on kaikin puolin parempi vaihtoehto kuin kotivahaus: jos massaa tippuu kylppärin lattialle, se ei jämähdä siihen ikiajoiksi. Sokerimassa lämpiää ja notkistuu nopeasti ja siitä on helppo muovata sopivan kokoisia paloja. Salonkisokerointiin verrattuna prosessi kestää vähän pidempää kuin ammattilaisen käsissä, mutta lopputulos on melko samanlainen, eli mukavan siloinen.

Yhden pikku miinuksen tuote saa: yritin sokeroida ylähuuleni, mutta hentoiset karvat eivät liikkuneet mihinkään. Pisteitä tämä saa 9/10.”

Sokerimassaa myy mm. Ruohonjuuri. Hinta noin 8 euroa. Vähän riippuen siitä, minkä kokoista karva-aluetta on poistamassa, riittää yhdestä pakkauksesta 2-3 käyttökertaan.

More to read

Roadtrip Islannissa

Enni Koistinen

Vietin juuri kymmenen päivän roadtripin Islannissa. Ajoimme koko saaren ympäri pakulla. Matka oli henkeäsalpaava ja täysin överi.

Musla Mia Frilander Laila Pullisen ateljee

Laila Pullisen ateljeessa

Mia Frilander

Nissbacka on Vantaan helmi.

Mökillä

Mia Frilander

Ensimmäistä kertaa mökillä talven jälkeen.

Woodnotes

Mia Frilander

Lempeää minimalismia vuodesta 1987.