Zero waste -kosmetiikkaa

Päivittäisessä käytössä olevan kosmetiikan ei tarvitse tulla muovipakkauksessa.

Muoviroskan vähentäminen kiinnostaa, ja kierrätettävissä pahvipakkauksissa saatavat tuotteet ovat hyvä tapa vähentää jätemäärää. Siksi otimme testiin muutamia luonnonkosmetiikan zero waste -tuotteita, sekä erään hyväksi havaitun DIY-dödöniksin. Tässä kollektiiviset ajatuksemme tuotteista!

Palashampoo

Palasaippuassa on jotain todella viehättävää, mutta etukäteen jännitimme, kuivattaako saippua hiukset. Otimme kokeiluun Flow cosmeticsin saippuat ja testasimme:

Flown rasulsavi -suolasaippua on lempeän tuoksuton ja sopii käytettäväksi sekä iholle, että hiuksille. Two in one! Pala vaahtoaa, kun sitä hierotaan kosteisiin käsiin tai suoraan hiuksiin. Tämä sopii hyvin herkälle iholle ja hiuspohjalle. Ei jättänyt ihoa nitiseväksi eikä aiheuttanut tukkaan rastoittumista.

Muna & olut -shampoo ei välttämättä kuulosta houkuttelevalta, mutta se itseasiassa tuoksuu todella hyvältä! Saippua on tarkoitettu hennoille ja veltoille hiuksille ja testatessa tuntuikin, että se antoi hiuksille niiden kaipaamaa ryhtiä ja rakennetta.

Hiukset saattavat vaatia hieman totuttelua palashampoon käyttöön. Joskus niistä voi aluksi jäädä hieman tahmaisen tuntuiset hiukset, mutta jo muutaman kerran pesun jälkeen tahmainen tunne tuntui katoavan.

Palashampoot ja -saippuat ovat todella riittoisia ja kauniin näköisiä. Palojen tulee antaa kuivua käyttökertojen välissä, jotteivat ne kulu turhaan.

Testisaippuoiden erilaiset koostumukset kiinnostivat. Kirsikan suosikkeja olivat Madaran yksiväriset ja solidit saippuat.!

Ekodödö nerokkaassa pakkauksessa

Muslan harjoittelija Oona testasi Ben&Annan kulttidödöt:

”Teen yleensä itse oman zero waste -deodoranttini, jonka ohjeen jaan jutun lopussa, mutta jos en itse tehtailisi dödöäni, voisin käyttää Ben&Annan luonnonkosmetiikan deodorantteja. Ne on pakattu kierrätettäviin pahvipakkauksiin, pitävät hyvin hien hajun poissa ja tuoksuvat ihanalta. Hienovarainen havun tuoksuinen Nordic Timber ja ihanan piristävä Persian lime olivat omia suosikkejani.”

Palakasvosaippuat

Hiusten lisäksi myös kasvot voi pestä palasaippualla. Tämä Balance Birch Algae oli testaajille uusi tuttavuus. Kokeilimme ensimmäistä kertaa myös Flow Cosmeticsin Lingonberry -saippuan. Molemmat tuntuivat hellävaraisilta ja rauhoittavilta. Iho jäi pehmeän ja kosteutetun tuntuiseksi, vaikka joskus saippuan maine puhuu kuivumisen puolesta.

Oona: ”Pesen kasvoni yleensä vain vedellä, mutta meikin puhdistamiseen olen käyttänyt jo pidempään Mádaran palakasvosaippuaa. Yksi pala on kestänyt käytössäni useita kuukausia. Säilytän palaa keraamisessa saippua-astiassa kylpyhuoneen kaapissa.”

Kirsikka: ”Pelkäsin, että palasaippua kuivattaa kasvojen ihon, mutta niin ei käynyt! Olin henkisesti valmistautunut sellaiseen kiristävään ja nitisevään ihoon, joten yllätys oli tosi iloinen. Rakastan palasaippuaa, siinä on jotain ihanan askeettista ja simppeliä. Mulle tämä jää ehkä vakkarikäyttöön! Teksisi mieli testata myös erilaisia savi- ja hiilisaippuoita.”

Ihastuimme Madaran kasvosaippuan ulkomuotoon: "Upea väri ja koostumus!" Mukavan perinteinen ulkomuoto.

Oonan DIY deodorantti

Ruokasooda on todellinen ihmeaine: sillä voi putsata tahroja, valkaista hampaat, se kohottaa leivonnaiset ja sitä voi käyttää myös dödönä. Nyt Oona kertoo, miten:

”Olen valmistanut deodoranttia kotona sekoittamalla kookosöljyyn ripauksen ruokasoodaa. Seokseen voi lisätä myös pari tippaa eteeristä öljyä, jos nauttii tuoksuista. Hyviä yhdistelmiä ovat esimerkiksi sitrustuoksut ja ruusu, tai karvasmanteli ja ylang-ylang.

Valmistan deodorantin pieneen lasipurkkiin, mistä sitä voi annostella kädelle pienen määrän ja hieroa kainaloihin.”

Saippuat saatu kokeiluun PR-toimistosta.

More to read

Aamukahvilla(kin): uudet rutiinit

Kirsikka Simberg

Loma on hyvää aikaa kokeilla uusia elämäntapoja.

Kevätjuttuja

Kirsikka Simberg

Jos sun pitäis istuttaa ittes jonnekin, niin minne istuttaisit?

Shoppailumantrani: Kuka tämän ompeli?

Mia Frilander

Vaadin vaatteisiin samanlaista varoituskuvaa kuin tupakka-askeissa on.

Kaikki tekemäni virheet – oppeja puutarhassa

Kirsikka Simberg

Puutarhassa tehtyjä virheitä ei lasketa.